Šampionska titula više nije daleko: Mesi se poigravao sa Elćeom, Barsa na pet poena iza Atletika

Dva gola Argentinca večeras protiv pretposlednjeg tima Primere

  • 1
lionel mesi

Foto: Tanjug/Ap

Mnogi su otpisali Barselonu iz bilo kakve trke za trofej posle katastrofalnog starta sezone. Tavorio je katalonski klub i u jednom trenutku je čak bio bliži zoni ispadanja nego samom prvom mestu. Ali, Atletiko je počeo da posrće, a tim Ronalda Kumana je nastavio seriju nepobedivosti i ispravio kiks od minulog vikenda. Večeras sa Elćeom problema jednostavno nije bilo – 3:0 (0:0)!

Ruku na srce, prvo poluvreme nije nam donelo neku preteranu zabavu. Dva tima su kombinovano samo pet puta uputili loptu ka golu, a najbolju šansu imali su Trinkao na jednoj strani, odnosno Luka Boj na drugoj. Sve se to odigralo u uvodna tri minuta.

I onda – Lionel Mesi. Odmah po startu drugog poluvremena, Martin Brejtvejt mu je poslao fantastičnu loptu petom, a Argentinac nije želeo da upropasti ovu sjajnu asistenciju i nekako je poslao loptu u mrežu poslednjeplasiranog Elćea.

Negde tačno na polovini drugog poluvremena, novi gol za najboljeg igrača Barselone. Ovoga puta je Frenki de Jong probio po levoj strani terena, poslao loptu po zemlji ka Mesiju, a ovaj je nanizao nekoliko igrača odbrambene linije i potom raspalio po lopti za dupliranje vođstva.

Treći gol deo je Đordija Albe u 73. minutu, čime je postavljen konačan rezultat. Opet se Martin Brejtvejt poigrao sa lošom poslednjom linijom Elćea, glavom spustio loptu prvopomenutom Albi na peterac, a ovaj je samo prosledio to u mrežu.

Barselona je sada treća na tabeli sa 50 poena, Real na drugom mestu beži dva poena ispred, dok prvoplasirani Atletiko Madrid ima 55 bodova uz utakmicu manje.

Video: Duplantis posle Serbian open mitinga: Osećam da je rušenje svetskog rekorda blizu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    24. februar 2021 | 21:14

    Titulu ne osvajaju Real ili Barsa,nego je gubi Atletiko u ovom slucaju...kako igraju nije nerealno da se desi"gubitak"titule

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA