≫ 

Sve o Milan - Zvezda: Nikad čudniji sastav Dekija, Ibra na klupi, zašto je meč bitan i Partizanu...

Pred crveno-belima je najveći i najvažniji meč sezone

  • 57
FK Crvena zvezda, Milan, Liga Evrope Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Crvene zvezde od 21.00 na San Siru igraju revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv Milana. U prvom meču na Marakani bilo je 2:2, pa Zvezda, kako bi prošla dalje, mora da juri pobedu ili remi u kojem će postići više od dva gola.

Ekipa crveno-belih stigla je u Milano u sredu, obavila poslednje pripreme i trening pred meč, a Dejanu Stankoviću priređeno je i iznenađenje od strane najvatrenijih navijača Intera, koji su došli da ga pozdrave, požele mu sreću uz vređanje Milana.

Ovo su činjenice o meču koji je pred vama:

Nema navijača

Kao i u Beogradu, ni na San Siru neće biti navijača zbog pandemije korona virusa.

FK Crvena zvezda Fudbaleri Crvene zvezde na treningu na San Siru; Foto: Crvenazvezdafk.com

Ko prenosi meč?

Meč će prenositi RTS 1 i Arena sport 1.

Ko sudi?

Uefa je poverenje za ovaj meč dala španskim sudijama. Glavni arbitar meča je Hesus Hil Manzano, pomoćnici su mu sunarodnici Dijego Barbero i Anhel Nevado, četvrti sudija je Santjago haime Latre, dok su i sudije koje će biti u VAR sobi takođe iz Španije. Alehandro Himenez će biti glavni za VAR, a pomagaće mu Havijer Estrada Fernandez.

Koliki novac i kakvi koeficijenti su u igri?

FK Crvena zvezda, UEFA koeficijent, nacionalni koeficijent Kako trenutno izgleda tabela nacionalnog koeficijenta, Printskrin: kassiesa.net

Zvezda bi u slučaju prolaska Milana inkasirala dodatnih 1.100.000 evra. Takođe, ukoliko pobedi, dobila bi dodatna dva boda za UEFA koeficijent, koji bi mogli da budu ključni za potencijalne kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone. Remi donosi jedan bod na UEFA rang listi.

Kada je u pitanju nacionalni koeficijent, Srbija je trenutno na 16. mestu, jednom ispod mesta koje donosi dve ekipe u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2022/23. Kipar, koji više nema predstavnike u Evropi za ovu sezonu i ne može dodatno da napreduje, beži Srbiji za 1.250 bodova, tako da je našoj zemlji jedina šansa da se domogne 15. mesta da Zvezda prođe Milan, a zatim i još jednu rundu u Ligi Evrope. Zbog toga je ovaj meč bita i za Partizan, ali i za ostale srpske klubove.

Video: Kako izgledaju ulice Milana na dan veoma važne utakmice za crveno-bele

Ukoliko pobedi Milan, Zvezda će Srbiji doneti dodatnih 500 bodova za nacionalni koeficijent, dok remi donosi 250 bodova.

Ko ne igra?

FK Crvena zvezda, Mirko ivanić, Nemanja Milunović, Milan Rodić Milan Rodić i Nemanja Milunović su suspendovani, Mirko Ivanić ima problem s povredom, ali je u Milanu; Foto: MN Press

Zvezda je oslabljena suspenzijama Milana Rodića i Nemanje Milunovića, dok je povređen Strahinja Eraković i oni nisu ni krenuli u Milano.

Milan će biti bez povređenih Marija Mandžukića i Ismela Benasera, koji su uparvo u duelu sa Zvezdom zaradili povrede, koje su ih ostavile van stroja.

Izjave trenera

Stanković prepušta ulogu favorita, ali najavljuje borbu

Dejan Stanković, FK Crvena zvezda, FK MIlan Dejan Stanković i Stefano Pioli; Foto: Crvenazvezdafk.com

- Milan je, bez dvojbe, favoriti, ali ne razmišljamo unapred o porazu. Da mi je neko rekao pre godinu dana da ćemo se boriti za prolaz u još jednu fazu Lige Evrope, da vodim ekipu u kojoj sam stasao sa klupe, ne bih mu verovao. Remi sa Milanom je mnogo značio mojim igračima, klubu i našim ljudima. Pogotovo, imajući u vidu da nismo odustali ni nakon što smo imali igrača manje - kazao je Stanković.

Video: Stanković: Sigurno da neće biti lako ... nećemo se predati

Pioli zna gde su greške iz Beograda

- Posedujemo malu prednost, koja nam ne dozvoljava da pripremamo meč na drugačiji način. Moraćemo da odigramo dosta kvalitetno da bismo prošli dalje. Analizirali smo poslednju utakmicu. Pogrešili smo u nedostatku inteziteta bez lopte, posebno u prvih pola sata. Nije neuspeh u padu u ovom mečevima. Neuspeh je zadržavanje na mestu na kojem ste pali. Ali već od sutra moramo početi ponovo da igramo intezivno i kvalitetno. Biće komplikovan meč, ali nam je prolaz nadohvat ruke. Želimo da idemo dalje u Evropi - rekao je Pioli.

Očekivani sastavi

FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović

Zvezda zbog problema sa suspendovanim i povređenim igračima mora da "krpi" sastav, pa će tako levog beka zaigrati Slavoljub Srnić, dok će na mesto štopera Marko Gobeljić.

Trenutno najbolji igrač Zvezde Mirko Ivanić ima problem sa primicačem i najverovatnije će meč početi sa klupe. Šansu sa klupe tražiće i Milan Pavkov, heroj Zvezde iz meča sa Marakane.

Sa druge strane, Ibrahimović bi trebalo da ostane na klupi, jer ga Pioli čuva za derbi protiv Rome narednog vikenda, a pošto je Mandžukić povređen, od starta se u špicu očekuje Leao. Takođe, umesto Rebića bi u startnoj postavi trebalo da bude Čalhanoglu, a u startnih 11 bi trebalo da bude i Kesi, koji nije igrao na Marakani.

Milan (4-2-3-1): Donaruma, Kalabrija, Tomori, Romanjoli, Ernandez, Meite, Kesi, Kastiljeho, Krunić, Čalhanoglu, Leao

Zvezda: (3-4-2-1): Gobeljić, Pankov, Degenek, Gajić, Srnić, Sanogo, Kanga, Ben, Falko, Falćineli

Video: Fudbaleri Zvezde odradili trening pred Milan

Kakve su kvote?

Posle beogradskih 2:2 Milan je izraziti favorit sa kvotom 1,53 na keca. Crvena zvezda pak nema izbora, mora da napadne, a kvota na 3+ iznosi 1,70. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Milan – Crvena zvezda.

Video: Bakljada, poruka na ćirilici i vređanje Milana: Navijači Intera dočekali Dejana Stankovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живкони

    25. februar 2021 | 10:42

    А на ком каналу је Партизаи-Мала Моштаница у купу Шемсе Суљаковић 🤣🤣🤣🤣

  • Saša

    25. februar 2021 | 11:04

    Pa kako nije bitan meč za grobare, za koga bi inače navijali!!!

  • Marko

    25. februar 2021 | 12:48

    Ajmo Zvezdooooooooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA