Verona spremna na rizik zbog Ivana Ilića: Želi da ga zadrži i plati 12.000.000 evra Mančester sitiju

To bi bio drugi najveći transfer u istoriji italijanskog kluba

  • 2
ivan ilić Foto: printscreen

Sjajne igre Ivana Ilića u dresu Verone u poslednje vreme sve više propagiraju njegov ostanak na Bentegodiju na duži vremenski period, uprkos visokoj ceni koja je nametnuta. Gol protiv Đenove bio je njegov treći ove sezone u Seriji A, tako da njegov klub ozbiljno razmišlja da isplati 12.000.000 evra i preuzme sve njegove obaveze.

Ta  suma je malo prevelika za Veronu, ali kako piše Gazeta delo Sport, Ilić će biti kupljen, jer u italijanskom klubu smatraju da ima ogroman potencijal i da bi zbog toga mogli debelo da profitiraju u budućnosti.

Ako bi Verona kojim slučajem aktivirala otkupnu klauzulu i platila 12.000.000 evra, onda bi Siti imao pravo preče kupovine po ceni od 25.000.000 evra. A kako ističe trener Verone, Ivan Jurić, svi u timu veruju u njegov potencijal.

- Ima lepu levu nogu i odigrava lopte pametno. Fizički još napreduje, ali najvažnije je to što ima još dosta prostora da se usavršava i postane vrhunski ’box-to-box’ vezista. Vidim ga kao organizatora igre, može da postane tip igrača poput Migela Velosa – kaže Jurić.

Gazeta je i pre samo nekoliko dana pisala pohvalno o igrama Ivana Ilića, uporedila ga je sa legendarnim Draganom Stojkovićem Piksijem, koji je od juče selektor naše fudbalske selekcije. Navodi ovaj list da ga Jurić naziva „detetom“, a da su njegove igre zapravo već dostigle „profesorski“ nivo.

Ako do realizacije dođe, biće to drugi najveći transfer u istoriji Verone. Više je jedino plaćeno za Huana Iturbea, kada je dolazio iz Porta 2014. godine, tačno 15.000.000 evra.

Video: Fudbaleri Zvezde odradili trening pred Milan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA