≫ 

Ova Zvezda je evropska: Crveno-belima gol falio za rušenje Milana, Gobeljić tragičar umesto junak

Defanzivac Zvezde skrivio penal, zatim promašio šansu utakmice za 2:1 i onda dobio crveni * Srpski šampion u 180 minuta nije izgubio od Milana, iako je na oba meča igrao sa igračem manje

FK Milan - FK Crvena zvezda

Foto: AP/Tanjug

Po igri koju su prikazali u 180 minuta dvomeča protiv Milana, fudbaleri Crvene zvezde su definitivno zaslužili da prođu u osminu finala Lige Evrope! Posle 2:2 u Beogradu, srpski šampion je na San Siru bio na gol od velikog iznenađenja - 1:1 (1:1)!

Strelac za Milan bio je Frank Kesi u 9. minutu iz penala, dok je El Fardu Ben pogodio za Zvezdu u 24. minutu! Prethodno je napadač crveno-belih za samo tri minuta dao još jedan gol koji je poništen zbog igranja rukom i potom pogodio prečku.

Zvezdina partija na San Siru je definitivno bila evropska, čak i kada su u poslednjih 20 minuta igrali bez isključenog Marka Gobeljića. Upravo je Gobeljić tragičar crveno-belih, jer je skrivio penal, dobio crveni karton, a pre istog je promašio šansu utakmice za 2:1 u 68. minutu.

I Aleksandar Katai, povratnik u Zvezdin tim posle pauze još od novembra, je u 81. minutu mogao da se proslavi - ali je posle kontranapada loše šutirao iz kaznenog prostora.

Veliku mrlju na meč bacila je i odluka španskog sudije Hesusa Mancana koji je odlučlio da ne dozvoli igračima Zvezde da izvedu korner u 93. minutu. Jeste produžio samo tri minjuta, ali... Igrači srpskog šampiona su i te kako bililjuti i hteli su posle meča da se obračunaju, verbalno, sa sudijom.

FK MILAN - FK CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:1)

(Kesi 9 pen - Ben 24)

Milan: Donaruma, Kalabrija (Ernandes 66), Tomori, Romanjoli, Dalo, Meite, Kesi, Kastiljeho (Salemakers 66), Krunić (Rebić 46), Čalhanoglu, Leao (Ibrahimović 46)

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Degenek, Gajić, Srnić (Petrović 46), Kanga (Katai 69), Sanogo, Ben (Falko 69), Ivanić (Nikolić 84), Falčineli (Pavkov 72)

Ušla je Zvezda hrabro u meč, videlo se to u uvodnim trenucima, ali je isti loše krenuo za srpskog šampiona zbog nespretne intervencije Gobeljića. Šutirao je Krunić, lopta je pogodila Gobeljića u ruku, da bi Španac Mancano pokazao na belu tačku tek posle intervencije iz VAR sobe.

Kesi je bez problema matirao Borjana i Milan je došao do značajne prednosti, ali im to nije bio vetar u leđa. Naprotiv, Zvezda je zbila redove posle samo nekoliko minuta i crveno-beli su bili ti koji su se pitali na terenu. Korner, sloodnjak, korner - pa gol koji je, doduše, poništen. Ben je bio strelac u 19. minutu posle kornera, ali je Pankov prethodno zakačio loptu rukom.

Tri minuta kasnije Ben je iz slobodnjaka pogodio prečku i taj gol Zvezde se jednostavno osećao u vazduhu. A došao je u 24. minutu kada je Ivanić uputio sjajan poas u prostor, gde je Ben prihvatio loptu na levoj strani i matirao nemoćnog Donarumu.

Taj gol kao da je trgao domaći tim koji je odmah pokušao da uspostavi inicijativu i malo je falilo da u 37. ponovo dođu do vođstva. Pogrešila je odbrana Zvezde, Dalot je ostavljen sam na levoj strani, ali je njegov zicer sa desetak metara nogama odbranio Borjan.

Rezultat se do kraja poluvremena nije menjao, mada je mogao posle strašnog šuta Kange iz daljine. Ipak, lopta je prohujala tik pored stative Donaruminog gola.

Koliko je Milan bio inferioran u prvom poluvremenu govorre i izmene na početku drugog. Pioli je morao da ubaci Ibrahimovića i Rebića, nezadovoljan navalom svog tima koji nije imao ni ideja -  a kamoli nekih konkretnih akcija!

Ulazak Ibrahimovića i Rebića se ispostavio kao pravi potez, jer je Hrvat već u 53. minutu mogao do gola. Zlatan je spustio galvom, ali je Rebić loše tukao sa pet metara.

Ti uvodni trenuci drugog dela bili su jedini u kojima je Milan dominirao. Nije brzo prošlo, a Zvezda je uspostavila inicijativu i ređali su se šutevi Kange i Petrovića, da bi Donaruma u 68. minutu na liniji zaustavio udarac Sanoga.

Na loptu je naleteo Gobeljić i promašio je praktično zicer, da bi dva minuta kansije dobio i drugi žuti karton. Nije se to osetilo u igri Zvezde, jer je Milan bio taj koji se branio i čuvao loptu.

Pavkov je ušao u igru takođe, imao je priliku u 77. minutu, ali će, ponavljamo, ostati i žal zbog one šanse Kataija u 81. minutu. Ko zna i šta bi bilo u tom 93. da je sudija pustio korner. Setite se samo meča u Beogradu u gola Pavkova u nadoknadi...

Zvezda je pokazala hrabrost, pokazala je da nije slučajno došla u nokaut fazu LE, ali je i u šestom meču protiv Milana ostala bez pobede. Doduše, ponovo su dali gol što im jedino nije uspelo te 2006. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🧀🐁

    25. februar 2021 | 23:52

    Bravo Deki i momci, ovaj tim samo ce da raste iz dana u dan, zadovoljan sam u principu svim prikazanim, pristupom i svim, ako se ruku na srce zna razlika u jacini njihove i nase lige,koliko nam nedostaje jakih utakmica Zvezda bolja u svakom pogledu ,ok je i bice bolje ,za nesto vise morace da se kupe bekovi i odresi kesa.Smesni su ovi profini botovi i KUD Matekalo Vokri hor sta bi oni dali da su bili u poziciji da dozive nesto ovako.Ne bi mogao da zivis od hvalispeva sektasa i njegovih analiza uz lap top 😄😂sa sve bombasom koji se vrti oko jedne te iste recenice... 🙄😏Razlika izmedju Zvezde i njih bunkerasa sa lavora nije ni za komentarisanje , ako se setimo da i pored onolike pomoci drzave uz unistavanje Zvezde nista nikad uradili nisu osim bruke uvek se nadje neka Sarloa, Samrok i moldavski sverceri koji im uvek pokazu gde im je mesto i to je ono sto ih tisti i boli.Gde smo bili i gde smo sada je nebo i zemlja. Nista ostaje da se zgazi do kraja sezona i polako spremanje za Evropu na leto. 🔴⚪🔴⚪❤💪🍻🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Janez Lipovšek

    25. februar 2021 | 22:55

    Ovaj Sanogo je profesor,doktor,primarijus fudbala! Tačka,kraj!

  • Grobar

    25. februar 2021 | 21:41

    Samo jako komsije! Gazi zabare!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA