≫ 

Blistavi Partizan! Crno-beli sa šest golova u Inđiji prišli na samo tri boda Crvenoj zvezdi!

Svih šest pogodaka postigli su različiti strelci

FK Partizan

Foto: MN Press

Nastavlja Partizan da melje protivnike u Superligi Srbije i paralelno sa uspesima "popravlja" i statistiku, koja je posle ubedljive pobede nad Inđijom u gostima - 6:0, značajno "podebljana". Crno-beli su praktično sve rešili posle prvog dela meča, u kome su tri puta matirali domaćine i to preko Bibrasa Natha (jedanaesterac), Lazara Markovića i Miloša Jojića, da bi se u nastavku u strelce upisali i Takuma Asano, mladi Nemanja Jović, na kraju i Igor Vujačić, stavljajući tačku na 13. trijumf u nizu.

 

 

 

S obziom na činjenicu po kakvom se terenu igrao meč u Inđiji, Partizan i istoimeni klub su pružili sasvim dobar fudbalski sadržaj u prvih 45 minuta, u kojima su gosti iz Beograda bili daleko bolji rival i paktično rešili pitanje pobednika.

 

 

 

Fakat da su postigli tri gola u tom periodu igre dobija na težini ako se zna da su crno-beli bez izuzetka iskoristili sve što im se pružilo na terenu, od ubedljive igre, kontrole i poseda koji su sve vreme imali na svojoj strani, broja stvorenih prilika pred golom rivala, do zatvaranja prilaza sopstvenom golu gde je domaćin bio bezopasan.

 

 

 

Kada su ispunjeni svi navadeni uslovi, Inđija naprosto nije imala šansu da suprotstavi Partizanu, koji je na sve to imao i savršen tajming postizanja prvog gola, omogućivši visok nivo samopouzdanja i sprovođenja plana utakmice u delo.

 

 

 

Trebalo je tek nekoliko minuta u uvodu crno-belima da se "povežu" po očajnoj podlozi u Inđiji, ali su početnu neizvesnost rešili prvim pravim napadom na utakmici. Igrao se sedmi minut, kada je Lazar Marković, koji je inače i na ovom meču bio lider svog tima, "podvalio" pas iza leđa defanzivaca domaćina, izbacivši Ivana Obradovića u poziciju da centrira, Aleksić je, u pokušaju da ga spreči, nesmotreno, potkačio beka Partizana, a sudija Novak Simović pokazao na jedanaesterac. Bibras Natho, naravno, nije pogrešio - 0:1.

 

 

 

 

 

 

Pomenuti gol je ujedno i bio uvertira za seriju prilika crno-belih, koji su vršili pritisak na poslednju liniju domaćina i mahom koristili katastrofalne greške defanzivaca, a bilo ih je zaista mnogo. Prvo je Asano sačekao jedan od kikseva i slabo šutirao u ruke golmanu Jovičiću, a potom se i Štulić izborio za jednu loptu u kaznenom prostoru (čini se da je napravio prekršaj) i plasirao loptu pored gola.

 

 

 

Potom je na red došao i prekid, iz koga je zapretio Igor Vujačić i to u dva navrata, s tim što je u drugoj situaciji bio u ofsajdu. Pokušala je Inđija da uzvrati, imala jednu dobru situaciju preko Aleksića iz prekida, ali se posle udarca glavom zatresao samo spoljnji deo mreže.

 

 

 

Već u sledećem napadu, Partizan je surovo kaznio novu grešku igrača Inđije i suplirao vođstvo. Pogrešio je Kami, loše procenivši loptu, što je iskoristio Asano i sjajno proigrao Lazara Markovića, kome nije bilo teško da matira Jovičića - 0:2.

 

 

 

 

 

 

Do kraja prvog dela Inđija je još jednom "častila" Partizan, a ovoga puta je "grešnik" bio golman domaćina Marko Jovičić. Pod pritiskom je pokušao da dribla Natha, potom uputio loš pas kako bi se izvukao iz problema, a sve je pratio i presekao Asano. Japanac je lagano odložio loptu usamljenom Milošu Jojiću, koji je slabijom levom nogom pogodio prvi ugao za ubedljivih - 0:3.

 

 

 

 

 

 

Nastavak meča je za Inđiju bio grcanje u mukama, a za Partizan puko odrađivanje posla, koje su crno-beli, i pored rešene situacije, shvatili veoma ozbiljno, pa je pred golom domaćina i dalje "zujalo" iz napada u napad. Već u 51. minutu Partizan je postigao i četvrti gol i to preko Takume Asana, koji je posle duplog pasa sa Nathom izašao sam pred Jovičića i rutinski okončao akciju - 0:4.

 

 

 

 

 

 

Ubrzo, veliku priliku je propustio i Lazar Marković, koji minut posle toga, pošto je izblokiran u poslednjem trenutku. Videvši razvoj događaja, Stanojević nije ni sačekao 60. minut, kada obično vrši izmene, već je to učinio nešto ranije poslavši na teren Sumu, Holendera i mladog Jovića.

 

 

 

Upravo su pomenuti rezervisti kreirali još jednu zicer poziciju crno-belima, pošto je Holender umakao po boku i sjajno centrirao, Suma propustio loptu na petercu i praktično ostavio Jovića usamljenog, ali je udarac mladog igrača odbranio Jovičić.

 

 

 

Kada je osetio da je ritam meča pomalo pao, Stanojević je izvršio još dve izmene (ušli Lazar Pavlović i Bajbek), što je uslovilo i malo poziciono "preslaganje", ali u principu nije to previše uticalo na dešavanja na terenu, jer bi verovatno i jedni i drugi odmah "potpisali" kraj utakmice.

 

 

 

 

 

 

Nije to, pak, bio kraj goleade crno-belih, koji su deset minuta pre kraja postigli i peti gol na meču. Kreator je ovoga puta bio Lazar Pavlović, posle čijeg pasa iz dubine su se sudarila dva defanzivca Inđije, a Nemanja Jović iskoristio pometnju, izašao sam pred golmana Jovičića i pogodio dalji ugao - 0:5.

 

 

 

 

 

 

Jedini pravi udarac Inđija je uputila u smiraju meča preko Bastajića, ali je njegov udarac odbranio gotovo besposleni Vladimir Stojković. Tačku je ipak stavio Igor Vujačić, koji je ispratio akciju posle šuta Bajbeka, posle kornera, i zakucao loptu u mrežu za konačnih 0:6...

 

 

 

 

 

 

INĐIJA - PARTIZAN 0:6 (0:3)

/Natho 6' p, Marković 41', Jojić 45+2', Asano 51', Jović 79', Vujačić 90'/

 

 

 

Stadion: Gradski stadion u Inđiji

 

Sudija: Novak Simović

 

Inđija (4-2-3-1): Jovičić - Aleksić, Čalov, Kami, Protić - Đorđević (od 58. Pantelić), Škorić - Riznić (od 46. Đurić), Nešković (od 64. Jovanović), Bastajić (od 85. Jobe) - Dimitrov (od 64. Ilić)

Partizan (4-2-3-1): Stojković - Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović - Šćekić, Natho (od 53. Suma) - Asano (od 65. Bajbek), L. Marković (od 53. Jović), Jojić (od 65. Pavlović) - Štulić (od 53. Holender)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Tok meča:

KRAJ UTAKMICE: Sudija Simović ne produžava meč ni za minut. Kraj!

90. minut: GOL, 0-6! Evo gola i za Vujačića! Bio je to korner za Partizan, najbolje se snašao ovaj fudbaler na petercu i ubacio je loptu u mrežu!

87. minut: Sada je Inđija imala i korner, ali je Partizan uspešno otklonio opasnost. Još dva minuta, teško da će Novak Simović uopšte produžiti ovu utakmicu za ijedan minut.

85. minut: I eto, kao da samo "poterali" Inđiju! Prvi udarac u okvir gola, ali brani šut Bastajića golman Stojković. Odmah potom izazi iz igre i ulazi Modu Jobe.

83. minut: Evo i jednog statističkog podatka - Inđija do sada nije uputila nijedan jedini udarac u okvir gola. Sva četiri završila su u gol-autu.

79. minut: GOL, 0:5! Pogodak za Partizan, Jović je postigao svoj drugi gol u dresu crno-belih. Iskoristio je grešku fudbalera Inđije, koji su izgubili loptu i šutirao je sa nekih deset metara u suprotan ugao.

78. minut: Bajbek je sada probio po desnoj strani i u solo-akciji je šutirao u suprotan ugao po zemlji, ali je ta lopta završila levo pored gola.

76. minut: Partizan ima inicijativu, sada je imao udarac iz ugla, ali je Inđija lako otklonila prednost.

71. minut: Nastavlja se uspavanka na Gradskom stadionu Inđije. Partizan čuva prednost i igra se uglavnom na sredini terena u poslednjih pet minuta.

65. minut: Sada izmene i u ekipi Partizana. Jojić je napustio teren, a ušao je Lazar Pavlović. Takođe, napolje će Asano, dok je Aleksandar Stanojević na travnatu podlogu poslao Bajbeka.

64. minut: Meč je potpuno izgubio na tempu posle četvrtog gola Partizana. Trener Inđije pravi još dve promene. Brana Ilić ulazi umesto Dimitrova, dok Jovanović menja Mihajla Neškovića.

62. minut: Konačno neka šansa za ekipu Inđije! Međutim, sudija Novak Simović pokazuje da je to ipak ofsajd domaćih i ništa od prvog udarca u okvir gola.

58. minut: Izmena u Inđiji. Pantelić je ušao na teren i zamenio je Đorđevića. Bonus igrač zamenio je bonus igrača.

56. minut: Auh, kakva šansa za Partizan! Propustio je Suma loptu nakon centaršuta, a Jović je šutao pravo u golmana Jovičića, potom se oprobao i Šćekić, ali je lopta otišla daleko preko gola.

53. minut: Umalo da to bude 0:5, ali je Lazar Marković izblokiran. Izlazi on iz igre, a umesto njega je na terenu Jović. Još dve izmene za Partizan. Napustio je teren i Štulić, a u igru je ušao Holender, dok je Sejduba Suma zamenio Bibrasa Natha.

51. minut: GOL, 0:4! Inđija je pred potpunim debaklom. Takuma Asano došao je do svog 12. pogotka ove sezone u Superligi Srbije, nakon što je Bibras Natho poslao sjajan pas u prostor. Pokušao je Jovičić da skrati ugao, ali nije u tome uspeo. 

49. minut: Apsolutno ništa vredno pomena se nije desilo u uvodna 3-4 minuta drugog poluvremena. Fudbaleri obe ekipe uglavnom razmenjuju pasove na sredini terena i tako pokušavaju da prevare rivale.

46. minut: Jedna promena u ekipi Inđije na poluvremenu. Riznić je ostao u svlačionici, a umesto njega će na teren Vasilije Đurić. Sudija Novak Simović označava početak drugog dela igre.

POLUVREME: Odmah pošto je Jojić zatresao mrežu, sudija Novak Simović označio je kraj prvog poluvremena.

45+2. minut: GOL - 0:3! Poklon gol Inđije za Partizan! U bukvalno poslednjem trenutku prvog poluvremena, Jovičić je napravio grešku, loptu je oduzeo Asano, dodao je do Jojića, a ovaj sa oko 11 metara zatresao mrežu!

45. minut: Partizan nastavlja da napada, a Novak Simović je odlučio da će prvo poluvreme biti produženo za tačno dva minuta.

41. minut: GOL - 0:2! Evo i drugog gola za Partizan! Bila je to sjajna kontra preko Takume Asana, koji je dodao loptu do Lazara Markovića, a ovaj je savladao Jovičića šutem po zemlji.

38. minut: Štulić je sada na travi, drži se za desnu nogu i medicinska ekipa je na terenu, kako bi sanirala bolove.

37. minut: Odlično izveden korner Inđije, Aleksić je šutirao iz kaznenog prostora i pogodio je spoljni deo mreže. Još jedna opomena za crno-bele da moraju biti pažljiviji.

33. minut: Mogao je sada Partizan do drugog gola. Lazar Marković istrčao ispred golamana Jovičića, ali je ovaj u pravo vreme istrčao i zaustavio potencijalni pogodak igrača crno-belih.

32. minut: Novi prekršaj Inđije na ivici šesnaesterca, koji je ovog puta načinio Škorić. Ovoga puta sa suprotne strane i Jojić je ubacio loptu u kazneni prostor, gde je Vujačić bio u ofsajd poziciji, pa nema ništa ni od ovog napada crno-belih.

29. minut: Prekršaj na ivici kazenog prostora napravila je Inđija, a Jojić je iz slobodnog udarca gađao pravo u Protićevu glavu u živom zidu, pa je fudbaler domaće ekipe završio na zemlji i moraće da mu se na kratko ukaže pomoć.

27. minut: Aleksić sada šuta sa ivice kaznenog prostora, ali Stojković nema potrebu da interveniše, pošto je lopta otišla preko gola. Ipak, Inđija pokušava da neće samo sedeti nazad protiv crno-belih.

25. minut: Još jedna dobra prilika za Partizan! Vujačić je sjajno gađao glavom posle kornera, ali je lopta otišla levo pored gola. Pokušavaju crno-beli da reše pitanje pobednika već tokom prvog poluvremena.

24. minut: Sada je jedan fudbaler Inđije pao nadomak kaznenog prostora, ali je Novak Simović i ovoga puta ostao nem. Na drugoj strani, treći korner za Partizan u kratkom vremenskom intervalu.

21. minut: Partizan sada traži još jedan jedanaesterac nakon što je Štulić oboren u kaznenom prostoru, ali Novak Simović je odmahnuo rukom. Jovičić je odbranio naknadni šut Partizanovog napadača.

19. minut: Dva vezana centaršuta Jojića iz kornera za Partizan nisu donela ništa crno-belima. Inđija je u oba navrata lako otklonila opasnost, a prethodno je i sama pokušala da zapreti na sličan način iz slobodnog udarca.

14. minut: Lepo je Natho spustio loptu do Lazara Markovića, ovaj je lepo istrčao, ali je veoma loše šutirao i golman Jovičić je odbranio ovaj šut bez ikakvih problema.

13. minut: U poslednjih nekoliko minuta se ne dešava ništa preterano zanimljivo na Gradskom stadionu u Inđiji. Igra se uglavnom na sredini terena, a Partizan mudro čuva prednost i vreba šansu za novi gol.

9. minut: Natho je sad morao da izađe van terena nakon ukazane lekarske pomoći. Ipak, čini se da će strelac jedinog gola do sada moći da se vrati na teren i nastavi utakmicu.

6. minut: GOL! 0-1! Kačio je Aleksić ovde Obradovića sa leđa i sudija Novak Simović dosudio je penal za Partizan! Odgovornost je preuzeo Bibras Natho i uspešno ga je realizovao, vode crno-beli!

4. minut: Prvi udarac ka golu beležimo i za ekipu Inđije. Međutim, šut Bastajića otišao je daleko pored gola.

3. minut: Ogromna šansa za Partizan! Buni se Čalov sudiji Simoviću, jer smatra da je Štulić napravio prekršaj. Međutim, fudbaler crno-belih je nakon toga izašao jedan na jedan sa golmanom i pucao je desno pored gola. Veliki promašaj.

1. minut: Utakmica je upravo počela. Stojković je odlučio da njegova ekipa u prvom poluvremenu napada sa desne na levu stranu igrališta. Vreme u Inđiji je sunčano, a temperatura je 19 stepeni. Dakle, idealni uslovi za igru.

Pre meča:

Partizan je poslednji put u Superligi izgubio još u 12. kolu na gostovanju Radničkom u Nišu. Bilo je to davnog 26. oktobra, što će reći da crno-beli od tada imaju 12 pobeda u svim domaćim takmičenjima. Od današnjeg rivala nisu izgubili na poslednjih šest utakmica, a poslednja dva puta Inđija je pretrpela ubedljive poraze - 5:0 i 3:0.

Trener crno-belih se danas odlučio da da šansu Nikoli Štuliću od samog početka, a drugi uzastopni start zabeležiće i Lazar Marković. Evo kompletnih sastava dve ekipe:

Video: Sporne situacije u Humskoj: i Radnik i Partizan oštećeni za penal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duci

    26. februar 2021 | 15:16

    Neko igra u Milanu a neko se hvali pobjedom u Indjiji pametnom dosta

  • Coa

    26. februar 2021 | 12:18

    Jel Indjija igra sa prvom ili drugom ekipom? 😀

  • Žika Živac

    26. februar 2021 | 15:10

    Indjija je njihov vrhunac uspeha! 🏁🇭🇷

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA