Evandro završio karijeru i poručio: U Zvezdi sam spoznao hladnoću, upoznao novu realnost

Brazilac je počeo karijeru u Atletiko Paranenseu i u tih pet godina četiri puta išao na pozajmice

  • 7
Evandro, Crvena zvezda Foto: MN Press

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Brazilac Evandro Gobel, odlučio je da okonča karijeru u 34. godini, a u svom oproštajnom pismu od profesionalnog angažmana pomenuo je i klub iz Ljutice Bogdana.

Evandro je za aktuelnog šampiona Srbije potpisao u decembru 2010. godine i zabeležio 35 nastupa, te postigao 13 pogodaka, sve do momenta kada je se obreo u Portugal zaigravši za Eštoril.

- Prvo internacionalno iskustvo mi je bilo u Crvenoj Zvezdi iz Srbije, gde sam upoznao drugu realnost i susreo se sa mnogim izazovima, kao što su hladnoća i daljina od moje kuće - napisao je između ostaloga na društvenim mrežama Evandro.

On se, isprva, odmah usredsredio na momenat i oproštaj.

- Nije lako da se prestane sa nečim što si radio čitavog života i sa svim srcem. Ipak, pogled u nazad mi govori da mi je karijera bila kompletna i da sam srećan zbog nje. Moja ljubav prema fudbalu je počela veoma rano, krenuo sam koracima moga oca Osmaira koji mi je bio uzor, kao i moj deda Cezar Paulista - kazao je Evandro koji je nastavio sa evociranjem uspomena iz ostalih klubova za koje je igrao.

Evandro je počeo karijeru u Atletiko Paranenseu i u tih pet godina četiri puta išao na pozajmice - u Goias, Palmeiras, Atletiko Mineiro i Vitoriju. Nakon toga je stigao u Crvenu zvezdu, odakle je otišao u Eštoril, a onda i u Porto.

Iz Portugala je 2017. godine otputovao u Englesku gde je potpisao saradnju sa Halom, a 2019. godine se vratio u rodni Brazil gde je odigrao poslednje utakmice za Santos.

Ostaje upamćeno to da je na beogradskom aerodromu rekao da želi da ide sa Marakane, te ipak da voli Beograd i Srbiju.

- Ne mogu da igram za Zvezdu više. Trenirao sam, igrao utakmice, ali nema novca. Ne mogu to više da radim, moram da mislim na porodicu. Nisam ljut, volim Beograd i Srbiju. Igrao sam najbolje što sam mgoao i ne mislim da mi je dolazak u Zvezdu greška - naveo je Evandro nakon utakmice sa Bordoom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Brazilcu je ostao i srpski pasoš, a nije uspeo da odradi svih tri i po godine ugovora sa crveno-belima otkada je 1. decembra 2010. godine stigao u beogradski tim.

Video: Ludilo na Marakani: Deki Stanković izveo korner koji sudija u Milanu nije pustio, Pavkov dao gol!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dn

    27. februar 2021 | 07:14

    Steta sto si bio u Toletovoj eri namestanja strasan si igrac.

  • rezim

    27. februar 2021 | 12:04

    Citam ovdje nebuloze tipa ..hteli su ugasiti zvezdu , saplitali je hahaha ..halo momak..od osnutka ovog kluba za koji navijas stalno al bas stalno drzava / sve drzave dosada / rade za nju...ko to ne zna taj ili je lud ili ima 2 godine.Zasto su u bivsoj drzvai svi klubovi bili protiv zvezde..ne zato sto je ne vole ili sto je bolja...zato sto joj se namijestalo da uzme kup . prvenstvo , da ne izgubi u zagrebu splitu od partizana itd...tesko ces shvatiti..i danas je jos i gore..stanje je katastrofa..zvezda je upropastila ligu , cirkus su naprvili od lige , al to je vas zivot , to je vas stil popbjedivanja ..bez lopovluka vi ne bi postojlai..tesko je pronaci godinu u kojoj niste otimali..gle cuda sad..22 meca bez poraza..alooo

  • blizu je

    27. februar 2021 | 08:26

    Steta , da osta jos malo upoznao bi KATANAC i resetke koji su sve blize toj realnosti...a tako si blizu ..vruce vruce vruce...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA