≫ 

Jeste Marina šefica i najmoćnija žena u fudbalu, ali zna se ko je gazda!

Ideja Marine Granovskaje da se Sari vrati u Čelsi nije prošla zbog Romana Abramoviča

  • 0
Marina Granovskaja Marina Granovskaia Antonio Conte Konte Foto: Profimedia/Matthew Impey/Shutterstock Editorial

Direktorka Čelsija Marina Granovskaja definitivno je najmoćnija žena u svetu fudbala i jedna je od najzaslužnijih za sjajne rezultate Plavaca otkako je Roman Abramovič stigao u klub!

Letos je odradila sjajan prelazni rok i činilo se da će Čelsi biti kandidat za titulu, ali ekipa jednostavno nije funkcionisala pod vođstvom Frenka Lamparda koji je u međuvremenu dobio otkaz.

Na njjegovo mesto je stigao Tomas Tuhel, mada se poslednjih dana pojavila priča da je Granovskaja želela da na Stamford Bridž vrati Mauricija Sarija. Italijanski "RAI" tvrdi da je dogovor čak i postignut, ali da se u priču umešao Abramovič i odlučio da je pomenuti Tuhel izabran.

To što Marina ima najveće ingerencije na Stamford Bridžu jednostavno nije bilo dovoljno da se Sari vrati u London, jer protiv Romanovog mišljenja se nije moglo.

Granovskaja je u klubu čak 18 godina i za nju kažu da je bila glavni razlog zašto se i Žoze Murinjo po drugi put vratio u Čelsi. Naime, Portugalac je zahladio svoje odnose sa Abramovičem, ali ne i sa Marinom za koju kažu da je lično završila poslove oko dolaska Dijega Košte 2014. i Ngolo Kantea dve godine kasnije.

Godina koja je Marini promenila život jeste 1997. Tada je završila studije u Moskvi, upoznala je Romana i počela da radi u naftnoj kompaniji čiji je on bio vlasnik. Šest godina kasnije, Marina je pratila Romana i u London, kada je ovaj ruski biznismen odlučio da kupi Čelsi.

Najpre je krenula kao "dama iz senke", da bi iz godine u godinu imala sve veći uticaj u klubu. Iako je predstavljena kao šarmantna osoba lepog lica, Granovskaja je navodno veoma stroga osoba. Brzo se nametnula na Stamford Bridžu, a na ruku su joj išli i rezultati kluba.

Desna je ruka Abramoviča i od 2010. godine ga redovno zamenjuje na sastancima odbora i govori u njegovom ime. Roman joj navodno veruje zbog toga što je godinama unazad pokazala diskreciju, kao i to da je veoma nemilosrdna kada je u pitanju posao. Beskompromisna je i kada donese odluku - čvrsto stoji iza nje.

Od 2018. godine, kada je Abramovič imao one poznate probleme sa britanskom vizom, Marina je postala "prvi čovek Čelsija." Prethodno je 2013. najpre bila u Upravnom odboru, zatim je godinu dana kasnije postala generalni menadžer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA