≫ 

Gvardiola srušio Čekićare i postavio rekord: Došao do 200. pobede na klupi Sitija i vezao 20 u nizu!

Neverovatan fudbal igra Mančester siti u poslednjih nekoliko meseci

  • 0
FK Mančester siti Foto: Tanjug / AP

Pepova mašina ne prestaje da melje rivale! Čak 19 pobeda u nizu pre ovog meča imao je Mančester siti, a ni posle susreta sa Vest Hemom serija neće biti prekinuta, iako su Čekićari pružili sasvim dobru borbu Građanima na „Etihadu“. Na kraju, sjajno drugo poluvreme domaćih presudilo je da upišu nova tri boda u Premijer ligi i tako učvrste prvo mesto na tabeli – 2:1 (1:1)!

Ali, nije sve išlo kao med i mleko za tim Pepa Gvardiole. Gostujući sastav izašao je prilično borbeno tokom prvog dela igre, naneo dosta problema odbrani Sitija, ali je u drugom poluvremenu potpuno nestao i pitaće se zašto nije zadržao isti nivo igre.

Bila je ovo Gvardiolina 273. utakmica na klupi Mančester sitija i ukupno 200. pobeda! To je najmanji broj susreta koji je bio potreban nekom treneru da dostigne 200 pobeda u svim takmičenjima u istoriji engleskog fudbala.

Prvi gol pao je posle tačno pola časa igre. Bila je to ujedno i prva veća prilika na utakmici za za jednu od dve ekipe. Kevin de Brujne je sjajno centrirao sa desne strane igrališta, u centru kaznenog prostora našao se Ruben Dijas koji snažno šutirao glavom i matirao golmana Vest Hema.

Međutim, vrlo brzo je usledio odgovor borbenih Čekićara. Potvrdio je tim Davida Mojesa da se neće tako lako predati na „Etihadu“ i samo deset minuta kasnije mogao je do izjednačenja preko Antonija, ali je lopta završila samo na levoj stativi. Ali tri minuta kasnije ovaj fudbaler se ipak upisao u listu strelaca.

Pogrešili su fudbaleri Sitija na sredini terena, Hese Lingard je sjajno prošao po desnoj strani igrališta i ubacio po zemlji loptu u peterac. Tamo je na pravom mestu čekao Antonio, koji je elegantno prosledio loptu kroz šumu igrača i doneo nas do poravnanja koje je bilo na snazi na velikom odmoru.

Međutim, drugo poluvreme proteklo je u potpunoj dominaciji Mančester sitija. I tim Pepa Gvardiole je sve to umeo lepo i da naplati. Na kraju je presudio pogodak iz 68. minuta koji je postigao, verovali ili ne, Džon Stons. On je bio tačno na nekih 11 metara od gola kada mu je Rijad Marez dodao loptu, šutirao je prilično mlako po zemlji, ali je uhvatio golmana Čekićara na krivoj nozi i tako, ispostaviće se, doneo i trijumf svojoj ekipi.

Verovali ili ne, Džon Stons i Ruben Dijas postigli su više golova, nego što su primili dok su bili na terenu za 16 utakmica na kojima su startovali ove sezone. Možda to sasvim dovoljno govori o igri ekipe Pepa Gvardiole, koje će se svi plašiti ne samo u Engleskoj, nego i u Evropi.

Gotovo da sada možemo da kažemo da je Siti na pragu osvajanja nove titule u Premijer ligi, pošto se sa utakmicom više nalazi na +13 u odnosu na prve pratioce, Mančester junajted i Lester, koji dele drugo mesto sa po 49 osvojenih bodova. Sa druge strane, Vest Hem ostaje četvrti sa 45 poena, ali bi Čelsi u slučaju pobede mogao da ih pretekne.

PREMIJER LIGA - SUBOTA

Mančester siti - Vest Hem 2:1 (1:1)

Vest Brom - Brajton (16:00)

Lids - Aston Vila (18:30)

Njukasl - Vulverhempton (21:00)

Video: Kanonada Novog Pazara, Aganspahić dotukao Šapčane

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA