≫ 

Najbizarniji VAR u istoriji Premijer lige: Sudija poništio, priznao, pa opet poništio gol Brajtonu!?

Još jedan detalj koji će produbiti animozitet prema ionako nepopularnom sistemu

  • 2

Neverovatan detalj koji će samo još više produbiti animozitet ljubitelja engleskog fudbala prema VAR-u videli smo na meču između Vest Broma i Brajtona ovog popodneva.

Radi se o golu koji je postigao kapiten gostiju Luis Dank iz slobodnog udarca i to tako što ga je izveo na brzinu. Iznenadio je golmana domaćih visoki štoper Brajtona, a glavni arbitar Li Mejson prvo ga je poništio, pa priznao, pa na kraju opet poništio u samo nekoliko minuta!?

Poništio ga je najpre tvrdeći da nije dao znak, a potom je "provalio" da je to ipak učinio u trenutku dok je Dank išao ka lopti (čuo se zvižduk) pa je posle razmišljanja pokazao na centar i omogućio gostima da se raduju.

Ali dok je stigao do centra, dobio je signal iz VAR sobe da još jednom pogleda situaciju posle čega je odlučio da ipak poništi pogodak i ponovi slobodan udarac.

Iz Premijer lige su odmah objasnili šta se desilo:

- Dva puta je dunuo u pištaljku. Prvi put da upozori golmana domaćih Džonstona jer nije bio dobro postavljen, a drugi put da zaustavi udarac Luisa Danka koji je krenuo ka lopti bez odobrenja sudije - kažu iz FA Engleske.

Kompletan snimak ovog bizarnog događaja pogledajte u videu na početku teksta.

Inače, Vest Bromvič je savladao u ovoj bizarnoj utakmici Brajton sa 1:0 pogotkom štopera Bartlija u 11. minutu.

Meč će ostati upamćen i po činjenici da su gosti promašili dva penala i da su udarce Paskala Grosa i Danijela Staridža sa 11 metara zaustavili prečka i stativa.

Ovom pobedom VBA je oživeo nade u opstanak, dok Brajton tone ka opasnoj zoni i nalazi se na samo četiri boda od Fulama koji je prvi ispod crte.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Šimura kaznio Nišlije: Spartak slavio na Čairu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA