Srpski sin gurnuo Šalke ka Cvajti, Bajern se iživljavao na Jarčevima, Radonjićeva Herta pred ponorom

Efikasno popodne u Bundesligi i čak 17 golova na 4 utakmice

  • 0
Saša Kalajdžić Foto: AP/Tanjug

Jedan od najvećih nemačkih klubova Šalke 04 najverovatnije će od leta nastaviti sumorno bitisanje u drugom rangu nemačkog fudbala, čuvenoj Cvajti, pošto ni posle osam utakmica nije uspeo da trijumfuje u prvenstvu.

Štaviše, pregažen je tim iz Gelzenkirhena je u Štutgartu od strane Švaba sa 5:1 sa potpisom Saše Kaljdžića, Austrijanca srpskog porekla koji je nastavio da se dokazuje u Bundesligi. Visoki fudbaler postigao je treći pogodak u 34. minutu na pas Hrvata Borne Sose.

Japanac Vatara Endo doneo je golovima u 10. i 26. minutu prednost Štutgartu od 2:0, Sead Kolašinac u 40. vratio nadu kada je smanjio na 1:3, ali su trijumf Švaba potvrdili rezervisti Klement u 88. i Didavi u 92. minutu.

Šalke posle novog ubedljivog poraza i dalje ostaje ubedljivo poslednji na tabeli sa samo devet bodova i upravo ga toliki broj poena deli od bezbedne zone.

Izuzetno efikasno bundesligaško popodne je iza nas, a pored Švaba petardu je bacio i Bajern iz Minhena koji je pregazio Keln sa 5:1. Po dva gola dali su Robert Levandovski i oporavljeni Serž Gnabri, jednom je pogodio Čupo-Moting, dok je utešni pogodak za "Jarčeve" postigao Elijes Škhri.

Borusija je u drugom poluvremenu slomila otpor Arminije iz Bilefelda koju je porazila sa 3:0. Strelci su bili Daud u 48, Sančo iz penala u 58. i novajlija iz Reala Brazilac Reinier u 81. minutu.

Užasnu formu produžila je i Herta koja je sa Nemanjom Radonjićem u sastavu poražena od Volfzburga sa 2:0. Nekadašnji napadač Zvezde odigrao je za zaborav drugih 45 minuta, a Volfzburg je slavio pogocima Kluntera (autogol) u 38. i Lakroe u 88. minutu.

Hertu samo gol-razlika održava iznad pozicije koja vodi u baraž, do kraja sezone je očekuje velika borba za bundesligaški život, a pitanje je koliko Radonjić može da pomogne jer mu je start izuzetno bled.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA