≫ 

Sevilja dođe Mesiju kao džak za udaranje: Argentinac dao 38. gol Andalužanima, Barsa ličila na sebe

Katalonci odigrali možda i najbolji meč poslednjih meseci

  • 0
lionel mesi Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Barselone konačno su odigrali jednu utakmicu protiv jakog rivala u kojoj su dominirali od početka do kraja, koju su kontrolisali u svakom pogledu, pa navijači napokon mogu biti zadovoljni izdanjem tima Ronalda Kumana. 

Katalonci su kao gosti savladali Sevilju 2:0 u režiji Lionela Mesija i Usmana Dembelea, čiji su potezi doveli do ovakvog ishoda.

Argentinac je bio asistent i strelac i tako nastavio svoj neverovatni golgeterski niz protiv Andalužana, čiju je mrežu zatresao 38. put u karijeri! Nijedan tim nije toliko inferioran kada je Mesi prekoputa kao što je to Sevilja o čemu svedoči i precizan podatak da je drugi klub protiv kojeg je Argentinac bio najefikasniji u karijeri primio 32 pogotka.

Istina, Mesi je u subotu na "Pichuanu" imao i malo sreće (čitaj naklonost sudije), što nije završio meč već u prvom poluvremenu zbog dva neoprezna prekršaja. Za jedan je dobio žuti karton, a za drugi, iako je možda trebalo da bude sankcionisan na isti način, arbitar mu je progledao "kroz prste".

U tom momentu je Barsa već imala 1:0 golom Dembela i pitanje je kako bi se do kraja meč odvijao da je Mesi morao napolje.

U svakom slučaju, ovaj detalj ne menja mnogo činjenicu da su gosti bili izrazito bolji tim danas od Sevilje o čemu govori i podatak da je Lopetegijev tim tek negde oko 50. minuta imao prvi šut ka golu Ter Štegena.

usman dembele Foto: Tanjug/Ap

Barselona je vladala situacijom sve vreme, kontrolisala igru i otupela sve najopasnije oštrice rivala, a onda, pred sam kraj, dotukla Sevilju golom Mesija.

Tako se Kumanov tim sada primakao vodećem Atletiku na samo tri boda, istina uz dva meča više, pa možda i možemo očekivati zanimljivu šampionsku trku do kraja sezone.

Barsa inače i naredni meč igra protiv Sevilje, u pitanju je revanš polufinala Kupa, gde ima ozbiljan zadatak da nadoknadi 0:2 iz prvog meča odigranog u Andaluziji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA