Potpuni haos u Rijeci: Navijači pretili fudbalerima da će ih prebiti, policija nekako sačuvala red

Rijeka je u derbiju kola HNL-a poražena od Hajduka iz Splita – 0:1

  • 0
Navijači FK Rijeka Foto: Youtube / Printscreen

Rijeka prolazi kroz neke veoma teške trenutke. Danas su u derbiju poraženi od Hajduka iz Splita minimalnim rezultatom na svom stadionu, što je isprovociralo reakciju više od stotinu pripadnika navijačke grupe „Armade“ koji su se spustili sa brda pored Rujevice na ulazak u stadion.

Nakon više od sat vremena, navijači su se razišli, a kako prenose hrvatski mediji na raport kod vođa navijača morali su da idu kapiten tima, Franko Andrijašević, kao i sportski direktor Rijeke, Ivan Mance, što se može videti na njihovim snimcima.

Oni su nedavno podržali igrače bakljadom na treningu, a posle serije katastrofalnih rezultata za koje je Simon Rožman kazao da su očekivani, jer ekipa prolazi kroz niz turbulencija, krenuli su da im prete. Ne samo fudbalerima, nego i Upravi i svima koji su povezani sa Rijekom. Inače, on je dobio otkaz, pa više nije trener ove ekipe.

Armadaši su utakmicu sa Hajdukom pratili sa obližnjeg brda iznad severne tribine, gde su pevali od prvog do poslednjeg minuta. Međutim, kada je glavni sudija označio kraj utakmice, potpuno su planuli i krenuli da vređaju fudbalere.

- Igrajte p****ce, dobićete batine – vikali su navijači Rijeke svojim igračima posle bolnog poraza.

Ali tu nije bio kraj. Oni su potom stigli da se sjure niz brdo do stadiona, gde su bile tri policijske marice i mnogo manje policajaca nego navijača, koji su pevali, vikali i pretili svakome ko im je prišao. Policija je imala dosta poteškoća da očuva red i mir, a novinari su morali da ostanu unutar samog stadiona.

Dok su napuštali stadion, navijači Rijeke su zaustavljali fudbalere u automobilima i vikali im da moraju da krenu da igraju. Policija je nekako uspevala da očisti put, kako bi se igrači evakuisali. Ovako ponašanje i ne čudi, kada se uzme u obzir da je pred samu utakmicu Armada objavila ultimatum timu da samo pobeda protiv Hajduka može da ih „opere“.

Ipak, Hajduk je u debitantskoj utakmici Marka Livaje slomio Rijeku pogotkom Umuta Najira iz 71. minuta utakmice. Tako su se Splićani približili Rijeci u borbi za četvrto mesto, a domaćine će dodatno boleti promašeni penal Franka Andrijaševića u poslednjem minutu.

U riječkoj policiji ističu da na Rujevici nije bilo nikakvih privođenja ili legitimisanja, iako su službenici čuvali red. Nejasno je kako su uspeli u tolikom broju da se sjure ka prostorijama kluba, a novinari ističu da je situacija bila na rubu eskalacije.

Video: Stanković: Nema potrebe za odmorom, najjači tim za Proleter

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA