≫ 

Mitrović i Milojević nulom podelili bodove, plotun Arsenala za preokret i pad Lestera

Kapiten Palasa, Milivojević, odigrao je ono što se od njega i očekuje

  • 1
Luka Milivojević i Keni Tete u duelu Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Kristal Palasa i Fulama odigrali su jedan prilično skroman meč za gledanje i u 26. kolu Premijer lige remizirali bez golova. Srpski reprezentativci Luka Milivojević i Aleksandar Mitrović, koji je pauzirao tri kola, su tako podelili bodove.

Kapiten Palasa, Milivojević, odigrao je ono što se od njega i očekuje - tvrdo na sredini, beskompromisno i to je njegova ekipa rezultatski osetila pošto nije primila gol, ali je defanzivni veznjak zaradio žuti karton u 55. minutu.

Sa druge strane, Aleksandar Mitrović je propustio tri utakmice zbog korone, a sada ga je Skot Parker ubacio u igru u 73. minutu umesto Zamba Andre-Franka. Napadač nije stigao nešto više da uradi, a poslednja nešto ozbiljnija prilika na susretu dogodila se u 68. minutu kada je Džoš Maja sa samo pet metara skočio i glavom poslao loptu direktno u golmana.

Znantno interesantnije, rezultatski i igrom, bilo je u Lesteru gde je Arsenal uspeo da slavi sa 3:1 i kruniše prolaz u osminu finala Lige Evrope iz četvrtka kada su uspeli da preokrenu i savladaju Benfiku.

I sada su morali da preokreću izabranici Mikela Artete. Već u šestom minutu, Tilemans je preuzeo jednu loptu skoro na centru, a onda nastavio da je vuče po desnoj strani, sve do momenta kada je ušao u šesnaesterac i raspalio u dijagonalni ugao gde Leno nije mogao da reaguje.

Arsenal Foto: Tanjug/AP

Sreća po "tobdžije", domaća ekipa ništa nije radila kako bi udvostručila prednost, naprotiv, povukla se na svoju polovinu i za to je kažnjena prvo u 39. minutu preko Davida Luiza, a onda u drugom minutu nadoknade kada je Ndidi igrao rukom u svom kaznenom prostoru, što je VAR okarakterisao kao penal.

Lakazet je preuzeo odgovornost i poslao loptu u levu, a Šmajhela u desnu stranu. Za "lisice" je sve, čini se, bilo gotovo u 52. minutu kada je Pepe povisio na 3:1, jer domaćin nije izgledao kao da može da dostigne jedan gol, a kamoli dva prednosti, tako da su bodovi otišli za London.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Stanković: Nema potrebe za odmorom, najjači tim za Proleter

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA