≫ 

Nespretni Leandro častio Zvezdu dva puta, crveno-belima poluvreme dosta za rehabilitaciju od Milana

Zvezda slavila protiv Proletera sa 4:0 (2:0)

Zvezda - Proleter Foto: MN press

Maksimalno ozbiljno je Crvena zvezda ušla u ovu "post-Milanovsku" eru posle eliminacije iz Lige Evrope, a ubedljivim trijumfom nad novosadskim Proleterom od 4:0, vratila je šest bodova prednosti u odnosu na Partizan na vrhu Superlige.

Impresivno su puleni Dejana Stankovića odigrali prvo poluvreme, dali dva gola, a mogli bez preterivanja i pet ili šest i samo su raspoloženi golman Župić, kao i prečka i stativa sprečili katastrofu Novosađana.

Pomogao je Zvezdi i nespretni Brazilac Leandro kojeg znamo kao solidnog superligaškog štopera, ali danas kao da je bio omađijan.

Čak kod dva gola crveno-belih napravio je kardinalne greške, prvi put u 22. minutu kada je na ubacivanje Rodića pogodio sopstvenu mrežu, a drugi put u 56. kada je napucao saigrača u leđa u petercu, posle čega je Ben povisio na 3:0.

Kada se na to pridoda i činjenica da je drugi gol na ovom meču Veljko Nikolić postigao u 30. minutu akciji u kojoj je Leandro bio van terena povređen, jasno je ko je kriv za ubedljiv poraz Proletera.

Bez obzira na malere Leandra mora se reći i da je Zvezda odigrala sjajnih 45 minuta. U drugom poluvremenu je malo spustila gas, posebno posle pogotka Bena za 3:0 pa je i Dejan Stanković morao da podvikne u finišu, ali navijačima ovog tima će biti drago kada vide kako su crveno-beli leteli.

Inspirisani Mirko Ivanić je u 10. minutu pogodio prečku, El Fardu Ben iz slobodnjaka u 14. stativu, a Milan Pavkov promašio zicer jedan na jedan u 20. Onda je autogol Leandra u 22. opustio crveno-bele koji su dominirali, pre nego što je Veljko Nikolić krunisao idealnu akciju i pas Milana Gajića.

Zvezdi je pogrešno poništen treći gol u finišu prvog poluvremena, jer ni Ben, a ni Pavkov u akciji nisu bili u ofsajdu i to je jedina sudijska mrlja sa ove utakmice Novice Anđelovskog i njegovih pomoćnika.

Stanković je na poluvremenu izveo iz igre Ivanića i Kangu, ubacio Kataija i Srnića kako bi relaksirao vezni red, a predvođeni majstorom iz Srbobrana crvno-beli su rutinski priveli drugo poluvreme kraju.

Pomenuti gol Bena iz 55. minuta je dodatno olakšao posao, a u poslednjim sekundama utakmice Katai je na pas Gajića glavom postavio konačnih i zasluženih 4:0 za crveno-bele.

Ovom pobedom, 21. u sezoni, Zvezda je vratila šest bodova prednosti na vrhu tabele u odnosu na drugoplasirani Partizan (uz meč manje), dok Proleter posle osmog poraza u sezoni ostaje na poziciji broj sedam, ali daleko od zone koja vodi u Evropu.

CRVENA ZVEZDA - PROLETER NS 4:0 (2:0)

(Leandro 22. autogol, Nikolić 30, Ben 55, Katai 90)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić - Petrović, Nikolić (od 78. Odada) - Ben (od 76. Gavrić), Kanga (od 46. Srnić), Ivanić (od 46. Katai) - Pavkov (od 76. Krstović).

PROLETER (3-4-2-1): Župić - Leandro, Mitrović (od 46. Knežević), Marjanović - B. Milošević, Kojić (od 63. Jovanović), Ilić, Kovačević - Tomović, Živojinović (od 76. Vesić) - Mirosavljev (od 76. Gluščević).

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    28. februar 2021 | 18:33

    Albansko - Hrvatska zajednica u Srbiji pokušava da umanji rezultat , velikog srpskog kluba svojim tuzbalicama i krimi dzimi ekipicom. Nema Srba medju navijacicama crno bele bratije...

  • DELIJA

    28. februar 2021 | 18:11

    BRAVO SAMPIONI, SVETSKI A NAŠI, MI SE SAMO IGRAMO.

  • Бамбус

    28. februar 2021 | 20:41

    Ко очему глодари о поштењу? Нисам вјеровао да ће Звезда овако лагано освајати титуле. Брзо ће Звезда окачити и четврту звездицу на дрес. Домиција следећих 10 год. Глодари полако без нервозе проћиће то брзо . Ал има наде и за вас видим растурате у рагби. Честитам и велики поз.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA