≫ 

Siti može mirno da čeka na krunisanje sa ovakvim konkurentima: Velika nula Čelsija i Junajteda

Bez golova na "Stamford Bridžu"

  • 0
olivije žiru Foto: Tanjug/Ap

Očekivala se vatra u derbiju Čelsija i Mančester junajteda u Londonu, a od svega samo jedna velika nula na kraju. Bez golova je završen sudar pretendenata na Ligu šampiona na "Stamford Bridžu", istina bilo je šansi, ali su se one intenzivirale tek u poslednjih dvadesetak minuta. Do tada, viđen je vrlo oprezan i krajnje negledljiv meč čijim ishodom apsolutno najzadovoljniji mogu biti navijači Mančester sitija zbog same činjenice da je njihov klub još više uvećao vođstvo na tabeli - sad ona iznosi 12 bodova naspram gradskog rivala.

Podsetimo da su Čelsi i Mančester i u prvom meču remizirali bez golova, tako da se može reći da nisu mnogo odmakli od tada kada je reč o boljem čitanju protivničkih defanziva.

Nije bilo golova, ali jeste jedna sporna situacija kada je Hadson-Odoi nehotice udario loptu rukom u svom kaznenom prostoru. Pored njega je bio Grinvud, a sudija Stjuart Atvel procenio je da tu nije bilo elemenata za penal. Pošto je situacija išla na VAR proveru, Atvel ni nakon pregledanja snimka nije menjao odluku.

Ovakva sudijska procena je rezultat ublažavanja mera kada je reč o suđenju penala u Premijer ligi, pa se ovakve i slične situacije više nee sankcionišu s obzirom na to da je jedan od igrača nenamerno igrao rukom.

Kako bilo, sve najintersantnije sa ovog meča viđeno je u drugom poluvremenu.

Čelsi je najbolju priliku imao preko Zijeha čiji je snažan šut sa nekih 15-16 metara zaustavio De Hea na crti, dok su sa distance stigle i dve najopasnije pretnje golu "Plavaca". Šutevi Grinvuda i Freda prohujali su pored stative gola domaćeg tima, i mora se reći da je Tuhelov tim u tim momentima imao mnogo sreće.

Ovo je inače bio već deseti uzastopni Čelsijev meč bez poraza.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA