≫ 

"Deki Stanković mi je spasao život u Đenovi": Stojković ispričao sve šta se dogodilo u Italiji

Pre skoro 11 godina desio se nezapamćen incident na utakmici kvalifikacija za Euro 2012.

  • 11

Golman Partizana Vladimir Stojković, bio je gost emisije "Teme do Arene" na Tv Arena sport i otkrio je veoma zanimljive stvari iz svoje karijere.

On je ispričao čitavu situaciju sa navijačima koja se desila na meču kvalifikacija reprezentacije Srbije u Italiji u Đenovi 2010. godine.

Tada su navijači  upali u autobus reprezentacije sa željom da se obračunaju sa Stojkovićem, koji je baš te godine prešao u Partizan. On je otkrio da ga je spasao Dejan Stanković.

-  Jeste, istina je da je bilo konflikta sa navijačima u autobusu.  Uleteli su unutra, tu je Žigić ustao, ali na kraju je Deki imao prepirku s njima gde ih je bukvalno zamolio na svoje ime da izađu i da to ne sme da se dešava u autobusu reprezentacije. Sigurno da je Deki tu odigrao najveću ulogu.

Stojković je trebalo da bude starter na meču sa Italijom, ali ceo dan su se dešavale čudne stvari:

- Mi smo imali sastanak i odmah odatle krećemo u autobus. Selektor Pižon je izdiktirao sastav, pričali smo oko taktike i otišli u autobus. Bambi Tošić je zaboravio pasoš i njega smo čekali.

Međutim i tokom dana je bilo nekoliko signala da će se desiti skandal_

- Ja sam sa Markom Lomićem izašao pre podne do centra Đenove. Bio je blizu hotela i on i ja se šetamo. Ako ja prođem prvi i dva tri momka idu ka meni ja ih ne čujem šta pričaju, ali nalete na Lomića i on čuje da su neke pretnje u pitanju. Ja kažem Boškovićiu, tadašnjem portparolu FSS, ovde se nešto dešava čudno, a on me ubeđuje da je sve ok. Kreće ručak u hotelu i ja čujem svoje prezime kako neko skandira ispred hotela. On me ubeđuje da je to podrška meni, a ja vidim da je neka prozivka. - priča Stojković i dodaje:

- U međuvremeu ja dobijam poruke od nekih prijatelja,  da se sprema prekid utakmice i da će navijači da ulete na teren. I onda dolazi fatalni autobus.

- Ja sa imao slušalice na ušima.  U jednom trenutku Danko Lazović mi laže "ajde sedi tamo na poslednja sedišta ovi nešto napolju dobacuju" Ja sednem pozadi čujem pesmu kroz šiber i kreće neka frka,  autobus tu zatvori vrata, ali oni ih za sekund otvore. Ulete sa bakljama, tu nastane gužva i Deki onda krene da smiruje situaciju - objasnio je Stojković.

Video: Vladimir Stojković o Crvenoj zvezdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    28. februar 2021 | 21:46

    Šteta što Deki nije imao crveni

  • pit bull

    28. februar 2021 | 22:00

    Vrati pasoš Mustafa!

  • Zvele

    28. februar 2021 | 22:31

    Ajde bre foleru jedan , ti si sve nas isprozivao ono majcom na derbiju na kojoj je pisalo " Oprostite mi moju ružnu prošlost " alo bre Mustafa dali si bio svestan svoje nesvesti šta si tada učinio?I ne foliraj se bre više loš si čovek do zla boga ......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA