≫ 

"Hteo sam da pokažem da se ne plašim navijača Zvezde": Stojković otkrio detalje u vezi sporne majice

Golman Partizana ispričao šta se sve dešavalo oko njegovog dolaska u Partizan

  • 50

Vladimir Stojković, golman Partizana uzburkao je navijačke duhove prelaskom među crno-bele, jer je pre toga bio idol navijača Zvezde. Ipak, on nije direktno prešao u crno-beli tabor već iz Sportinga, ali je nakon toga majicom sa natpisom "Oprostite mi moju ružnu prolost" dodatno razjario navijače Zvezde.

Iako nije ni prvi ni poslednji koji je promenio stranu topčiderskog brda, život mu se pretovrio u pakao:

- Ja nisam čak ni direktno prešao iz Zvezde, ja sam prešao iz Sportinga u Partizan. Povredio sam ih, značio sam im verovartno. Možda su me gledali drugačije nego neke druge igrače koji su prešli -otvorio je dušu Stojković u emisiji "Teme do Arene"

Vladimir Stojković - Stojke, oprostite mi moju ružnu prošlost Foto: partizan.rs

Na pitanje da li je sporna majica produkt osvete ili nešto drugo rekao je:

- Prevashodno ja sam imao opciju dosta puta za Partizan i baš iz tih razloga što znam gde sam rođen ja sam to odlagao. Znao sam šta će mi se desiti sa životom, ako to uradim.  U međuvremnu sam tri puta pokupavao da razgovaram sa Zvezdom oko povrtaka u klub, ali oni nisu imali u planovima mene. Desila se 2010, i prešao sam u Partizan. Izabrao sam da je za moju karijeru to najbolje.  Mislio sam da je to pomaganje srpskom fudbalu kao što je to uradio i svojevremeno Vlade Divac, kada je iz NBA došao u Zvezdu.

- To je otišlo u krajnost. posle te Đenove je krenula priča da sam preplašen da ću da prestanem da igram fudbal. ja sam hteo da pokažem da se nisam uplašen.

- A majica ko majica, to je bilo u tom momentu kao neki revolt sa kojim sam hteo da pokažćem da se nisam uplašio toga što je bilo u Đenovi. Onda su Grobari stali u zaštitu na meču protiv Hajduka izu Kule i sve je krenulo tako i sve se istinski promenilo. Ne mogu da lažem i da budem neiskren.

Video: Stojković otkrio kako mu je Deki Stanković spasao život u Đenovi kad su navijači upali u autobus

Ipak, nije mogao odmah da priča o ljubavi.

- Nisam ja u tom momentu hteo da kažem da volim Partizan, jer je nemoguće za par dana zavoleti nekog. Hteo sam da pokažem revolt prema tome što se desilo u Đenovi da pokažem da se nisam uplašio. Samo sam to imao želju...

Na pitanje da li je heroj ili izdajnik, kaže

- Izdaja je teška reč. Tri godine sam pokušavao da stupim u kontakt sa direktorom Zvezde i hteo da se vatim i tu izdaja ne priliči. Herojstvo možda može da se nazove to šta sam prošao i uspeo da balansiram sve. Sa te strane mislim da sam heroj - rekao je Stojković.

Video: Vladimir Stojković o Crvenoj zvezdi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NikolaKBgd

    1. mart 2021 | 06:25

    Prastamo ti... A i pored jednog Borjana mogao bi samo da sisas travu i cistis kopacke... Pozdrav i pesma "Janjicar" od Cuneta za gospodina...

  • Delija

    1. mart 2021 | 05:24

    Tvoj izbor gde ces i sta ali trebao si da budes gospodin da nikog ne provociras i ne izazivas,da ne pljujes po sebi i po ZVEZDI...

  • Teo kralj

    1. mart 2021 | 07:10

    A onda si u Italiji plakao kao malo dete ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA