≫ 

Roma nije umela kao Zvezda: Milan sijao sat vremena, pa strepeo u Rimu do pobede

"Rosoneri" odneli neverovatno bitnu pobedu na "Olimpiku"

  • 15
frenk kesi Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Milana zabeležili su možda i najvažniju pobedu u ovom delu sezone jer im znači i ostanak na bliskom odstojanju u odnosu na lidera Inter. "Rosoneri" su kao gosti savladali Romu na "Olimpiku" rezultatom 2:1 i tako prekinuli lošu seriju rezultata koja ih je koštala gubitka prve pozicije u "kalču".

Piolijev tim je potpuno zasluženo odneo sva tri boda iz "Večnog grada", odigrao je sjajnih sat vremena fudbala, vodio golovima Kesija i Rebića, a onda, istina, i strepeo za ishod u poslednjih 15-ak minuta kada su igrači "Vučice" navalili svim silama da dođu do egala.

Strelac za Rimljane, između golova gostiju, bio je Vereto.

Pogledajte i jednu od najvećih šansi gostiju na 0:0 u prvom poluvremenu, već na samom početku, koju nije umeo da iskoristi Zlatan Ibrahimović posle kiksa golmana Rome. Bila je to samo prva u nizu velikih prilika za "rosonere" u prvih 45 minuta.

Penal za Milan je bio diskutabilan, i VAR je morao da se umeša, pa je na kraju Piolijev tim dobio šansu da sa penala dođe do prednosti i iskoristi veliku terensku inicijativu.

Ponovo je sa "kreča", kao i dva puta protiv Zvezde, precizan bio Frenk Kesi i doneo svom timu zasluženih 1:0 pred sam kraj poluvremena.

Razlog velike inicijative Rome u drugom delu drugog poluvremena je činjenica da su gosti ostali bez povređenih udarnih napadača, Ibrahimovića i Rebića. Šveđanin je izašao iz igre u 56. minutu, Rebić u 67, Pioli je umesto njih uveo defanzivnije Leaoa i Krunića, otud i prilično povučenija postavka Milana do kraja meča.

Imala je Roma svoje šanse da ovaj meč uvede u rezultatski egal, a najbolju, i to u nadoknadi vremena, nije iskoristio Mhitarjan koji je pucao direktno u Donarumu sa desetak metara.

stefano pioli Foto: Tanjug/Ap

Može se reći da je Jermen i tragičar Rimljana pošto ni u prvom poluvremenu nije iskoristio još bolju situaciju, kada je izašao sam pred Donarumu iskosa, pokušao da ga lobuje, ali je pritom bio neprecizan.

Romi je ovo bila lepa šansa da se pozicionira u prva četiri tima na tabeli, ali će naredno kolo sada čekati na petoj poziciji, dva boda iza Atalante.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Laza

    28. februar 2021 | 22:56

    Zašto je Milan večeras opet igrao sa trećim timom, pitam za prijatelja Topalovića?

  • jovo

    28. februar 2021 | 22:56

    Jedni su crveno beli.Polako se ponovo adaptiramo u Evropi.Dinamo je pre pet sest godina jos gere prelazio u Evropi nege mi Srbi.Nije dao gola primio 18i bez boda .Sad i oni polako idu napred.Mislim da su to ipak dva tima sa ovih prostora koji mogu i uEvropi da budu respektovani

  • Žika Živac

    1. mart 2021 | 07:02

    Ovi nastavljaju sa 3.postavom.Baš vole da rizikuju 😄🏁🇭🇷

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA