Ukrali im kablove sa stadiona, ali će se najveći derbi BiH ipak igrati

Željo i Sarajevo na terenu danas od 17.30

  • 1
FK Željezničar, Stadion Grbavica

Printskrin: Youtube/FK Željezničar

Najveći fudbalski derbi Bosne i Hercegovine, meč između Željezničara i Sarajeva, bio je u jednom trenutku pod znakom pitanja zbog krađe koja se desila na stadionu "Grbavica."

Naime, nepoznati počinitelji su u nedelju popodne presekli i ukrali kablove koji jedan od reflektora i LED bandere napaja električnom energijom. Portal "Klix.ba" navodi da je policija vrlo brzo izašla na uviđaj, te da će se utakmica ipak odigrati.

Željo i Sarajevo igraju danas od 17.30 časova i biće to ukupno 142. derbi u istoriji ova dva kluba. Bordo tim ima devet bodova više i u slučaju trijumfa verovatno bi rešili pitanje šampiona.

- Moramo da izbegnemo zamku koja se nameće, kao i ambijent, po čemu nam sve zavisi u ovoj utakmici, a to je relativno netačno. Mi imamo do kraja 13 kola u kojima se moramo boriti kao lavovi. Imamo pet klubova koji nam pušu za vratom i koji će pokušati da nas stignu - rekao je trener Želje Amar Osim pred utakmicu.

S druge strane, trener Sarajeva Vinko Marinović je poručio:

- Zna se šta derbi znači, svi igrači su spremni za utakmicu i daće maksimum. Derbi je sam specifičan po sebi i oni najsitniji detalji mogu da odluče. Moramo biti maksimalno spremni i koncentrisani za celu utakmicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nole

    1. mart 2021 | 10:40

    Bosanci u Srbijanci braca u kradji kablova. A I mnogih drugih stvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA