≫ 

Hvalospev Stanojevića o Lalatoviću: "Najviše ga cenim zbog onoga što je uradio posle Zvezde"

Bilo je i u mom prvom mandatu dosta energije, trećih poluvremena i to nije prestajalo, Lala je sam po sebi temperamentan stručnjak, nosi dodatnu energiju i sve je to normalno za jedan takav meč

  • 8
Aleksandar Stanojević

Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Početak prolećnog dela sezone, ubedljive igre, pobede i statistika prosto su bajkovita priča Partizana koja traje i obećava lepu budućnost, ali potvrda svega navedenog, kao  i parametar vrednosti ovog tima crno-belih, trebalo bi da bude jasniji sutra (16.00, Arena sport), kada u Humsku stiže, uz Crvenu zvezdu, verovatno najteži rival u ligi - Vojvodina.

Uvek motivisani protiv tima iz Humske, uvek pod "pod gasom" trenera Nenada Lalatovića. Novosađani su još od prvog mandata Aleksandra Stanojevića, a posebno u minule dve, tri godine, često "kost u grlu" beogradskog tima, koji je takođe uvek specijalno inspirisan i za "lale", ali i sa njihovog trenera.

Vojvodina je početkom leta prvo savladala Partizan u prvenstvu, na meču koji je okončan tučom igrača, potom je u Nišu osvojila i trofej u Kupu protiv crno-belih, da bi na početku tekuće sezone, u Novom SAadu, slavila posle preokreta sa 3:2, posle čega je u Humskoj promenjen trener.

Dakle, "istorija" prostoji, a novi duel dva tima dočekuju sa jednako temperamentnim trenerima na klupi. Šta o svemu kaže Stanojević i da li obraća pažnju na činjenicu da je Vojvodina u minulom periodu ostvarivala dobre rezultate protiv Partizana?

Rezultati Vojvodine su za respekt

 

- To je za respekt, pogotovo ako vas neko pobeđuje u kontinuitetu. To moramo da poštujemo i tako se i pripremamo za utakmicu. Prema svim rivalima imamo određeni respekt, prema Vojvodini posebno, jer su imali dobre rezultate protiv nas u bliskoj prošlosti i na tome će nam biti fokus u pripremi - kaže Aleksandar Stanojević.

Šta su najveći kvaliteti u igri tima Nenada Lalatovića?

- Vojvodina je takmičarska ekipa sa dosta dobrih individualaca, koji mogu potezom da reše utakmicu. Snažni su, fizički dominantan tim i smatram da su to njihovi najveći kvaliteti.

Nenad Lalatović

Nenad Lalatović je uvek temperamentan pored klupe; Foto: MN Press

Partizan je već postigao 17 golova u drugom delu sezone. Da li vas iznenđuje tolika efikasnost tima i otežava li vam izbor napadača za utakmice?

- To mi zapravo olakšava izbor... Iskreno, nismo očekivali toliki broj golova u tako malo mečeva, ali to je dobro i moramo da nastavimo. Uvek kažem da sam zadovoljan i minimalnom pobedom, ali Partizan uvek mora više, moramo da pobeđujemo, igramo dobro i dajemo golove.

Koliko je Vojvodina pravi rival da se vidi istinska snaga Partizana u ovom trenutku?

- To je dobro rečeno, Vojvodina je pravi rival, treći su na tabeli, bolji su bili od Partizana u minulom periodu i biće parametar naše vrednosti u ovom momentu, da vidimno gde smo i šta smo radili.

Koliko je dobra odbrana dobar temelj za eventualno pozitivan ishod meča sa Vojvodinom?

- Ozbiljnost jednom timu daje dobra defanziva. Daje stabilnost i daje perspektivu na duži period. Iskreno, ne volim kada neki meč dobijemo ubedljivo, pa počnu hvalospevi, ne volim ni kada izgubimo i onda krene sumnja. Od dobre odbrane počinje stabilnost celog tima, koja daje rešenje na duže staze, Trenutno je imamo, videćemo kako će to dalje ići...

Vojvodina je i u prvom mandatu bila vaš najveći rival posle Crvene zvezde. Da li ste u odsustvu pratili rivalstvo, koje je Nenad Lalatović podigao na još viši nivo, pa i "treća poluvremena" koja su često oslikavala tenzične mečeve?

Aleksandar Stanojević

Aleksandar Stanojević takođe burno prati mečeve; Foto: MN Press

- Pratio sam sve mečeve, kako derbije, tako i pomenute mečeve sa Vojvodinom. Bilo je i u mom prvom mandatu dosta energije, trećih poluvremena i to nije prestajalo. Lala je sam po sebi temperamentan stručnjak, nosi dodatnu energiju i sve je to normalno za jedan takav meč.

Obazirete li se na činjenicu da je Vojvodina u organizacionoj krizi, da igrači, trener i zaposleni nisu na istim talasnim dužinama sa klubom i olakšava li vam to ili, pak, otežava pripremu meča?

- Ne znam iskreno u kakvim su odnosima i teško mi je to da komentarišem. U ovakvim mečevima se sve zaboravlja kada izađete na teren, to je derbi i više nema puno veze šta se dešava u klubu. Utakmica je nešto što se trenutno dešava i ne može ništa sa strane da ima preveliki uticaj.

Malo ko bi krenuo putem Lalatovića

 

Danijel Avramovski

Nenad Lalatović kao trener Crvene zvezde, Foto: MN Press

U kakvim ste ličnim odnosima sa Nenadom Lalatovićem i šta mislite o njemu kao treneru?

- U super smo odnosima, znam ga dugo godina. Izuzetno cenim kod njega to što je posle Crvene zvezde nastavio dalje da radi u srpskom fudbalu, što je mnogo teško. Ne znam ko bi od nas trenera mogao posle Partizana ili Crvene zvezde da nastavi tako u nekom drugom našem klubu, a on je uspeo i svuda je pravio određene rezultate, što je za poštovanje. Svaka mu čast na tome.

Hoćete li možda igračima, kao motivacioni momenat, pustiti snimke sa proslave Vojvodine posle osvojenog Kupa u junu 2020. godine?

- Da ne neko ne shvati pogreško, mi smo Partizan, veliki klub i nama je jedina motivacija obaveza prema grbu i dresu koji nosimo, kao i prema našim navijačima. Ništa nam osim toga ne treba, jer sama obaveza prema klubu mora da bude dovoljan motiv za svakog fudbalera i nas koji smo u Partizanu. Ne razmišljamo o drugim stvarima.

Hoće li se, osim na terenu, "rat" voditi i pored aut-linije, s obzirom na činjenicu da ste i Lalatović i vi energični treneri?

163. Večiti derbi

Aleksandar Stanojević u raspravi sa sudijom Novakom Simovićem tokom večitog derbija; Foto: Nikola Tomić

- U sto mečeva u Partizanu i ko zna koliko u inostranoj kareijeri, nikada nisam komunicirao sa protivničkim trenerom i igračima. Nikada! A, verujte, bile su razne situacije, derbiji, tenzija... Mada, u tekućem prvenstvu sam jednom nešto rekao nekome, verujte ne znam zašto i šta mi je to trebalo, ali uvek gajim veliki respekt i poštovanje prema protivniku, kolegi i nema šanse da se nešto dogodi.

- Jer, ne komuniciram sa rivalima na terenu. U svlačionicama? To nikada ne možete da predvidite, ali teren je svetinja, svi su fokusirani na meč. Taj moj temperament je isključivo usmeren na komunikaciju sa mojim timom i saradnicima.

Šta očekujete od sudija, s obzirom na činjenicu da je vaš prethodnik Savo Milošević napustio Partizan upravo posle meča sa Vojvodinom, samtrajući da su arbitri kumovali rezultatu?

- Smatram da smo mi Partizan i da zaslužujemo respekt, za koji, naravno, sami moramo da se izborimo i kod rivala i kod sudija, naravno, i kod naših navijača. Otkako sam u Partizanu, zadovoljan sam suđenjem i ne vidim razlog da bude na bilo čiju štetu u ovako dobrom meču.

Stanojević tadicionalno nije želeo da apostrofira kvalitete rivala, jer se nekoliko puta dogodilo da Partizan upravo tako primi gol, ali je istakao da mu je drago što pojedinci u redovima Vojvodine ne mogu na teren, a osvrnuo se i na dete crno-belih Nikolu Drinčića.

- Veoma su opasni u napadu i svako može da napravi problem. Drago mi je da Čović ne igra, radi se o veoma dobrom igraču, koji je opasan po gol svakog rivala. Drinčić je, pak, takva ličnost da je uvek motivisan, bio trening ili takmičarski meč. Na prethodnoim meču sa Napretkom je dao sebe, jer je lider koji uvek daje maksimum. Ako bude posebno motivisan protiv Partizana, tako i treba da bude, jer je sve to pozitivno, sve je u duhu fer-plej i zato ima veliko poštovanje gde god je igrao - zaključio je Aleksandar Stanojević.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA