≫ 

Preminuo Cico Kranjčar, legendarni hrvatski igrač i trener i bivši reprezentativac Jugoslavije

Kranjčar je bio legenda Dinama

  • 14
Zlatko Kranjčar Foto: Profimedia/AFP

Zlatko Cico Kranjčar, legendarni hrvatski fudbaler i trener, preminuo je u 65. godini života, javljaju tamošnji mediji!

Kranjčar je sredinom februara primljen u zadarsku bolnicu zbpog problema sa jetrom, stanje mu se pogoršalo posle 10 dana i hitno je prebačen u Zagreb. Međutim, nije uspeo da sa izvuče...

Kranjčar je legenda Dinama, a igrao je i za reprezentaciju Jugoslavije. Svojevremeno je bio i selektor Hrvatske od 2004. do 2006. godine. Rođen je 15. novembra 1956. u Zagrebu i sa 556 utakmica i 99 golova rekorder je Dinama u ukupnom broju odigranih utakmica i broju pogodaka postignutim na prvoligaškim utakmicama.

Prve fudbalske korake napravio je u Dinamu za koji je igrao od 1973. do 1983. godine. Sa Modrima je bio šampion 1982. i osvojio je dva kupa, a tokom karijere je nastupao i za bečki Rapid i Sankt Polten.

Kao trener Dinamaje 1996. i 1998. godine osvojio duplu krunu, a ostaće upamćen i po tome što je 2002. uspeo da osvoji titulu prvaka Hrvatske sa Zagrebom.

Tokom karijere je vodio veliki broj klubova, kako u Hrvatskoj tako i u inostranstvu, a bio je i selektor reprezentacije Crne Gore 2010. godine. Polsednji aganžman imao je do 2019. godine u U 23 reprezentaciji Irana.

Njegov sin Niko Kranjčar je takođe svojevremeno bio reprezentativac Hrvatske i član Dinama, Hajduka, Portsmuta, Totenhema, Dinama iz Kijeva, Rendžersa...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA