Cirkus u Seriji A: Prete Torinu oduzimanjem bodova, jer ne mogu da igraju sa Lacijom zbog karantina

I ova odluka će verovatno biti poništena pred Sportskim sudom

  • 0
FK FC  Torino - Atalanta Foto: Tanjug/AP

Kao da gledamo reprizu meča između Juventusa i Napolija. Fudbaleri gostujuće ekipe tada zbog karantina nisu mogli da dođu u Torino da odigraju svoj meč protiv crno-belih, zbog čega ih je liga kaznila registrovanjem utakmice 3:0 u korist domaće ekipe. Malo je reći da su Napolitanci poludeli zbog te odluke, ali je pravda zadovoljena kada je Sportski sud sve poništio i vratio meč na ponovno odigravanje.

A u Seriji A kao da ništa nisu naučili iz te odluke, pa se sada ista stvar dešava sa utakmicom između Lacija i Torina. Naime, fudbaleri gostiju su u karantinu po odluci lokalnih vlasti, zbog čega ne mogu da otputuju na meč zakazan za večeras, a u ligi su rekli da ih to ne zanima i da će meč registrovati rezultatom 3:0 i oduzeti im bod?!

U Torinu su više nego besni zbog pomenute odluke, zbog čega su i sami pripretili Seriji A da će se žaliti Sportskom sudu, koji će vrlo verovatno, kao i u slučaju meča između Juventusa i Napolija, presuditi u njihovu korist.

Korona jeste napravila haos u takmičenjima širom Evrope, ali je u ovim trenucima možda neophodno samo malo empatije kako se ekipe ne bi „vukle“ po sudovima i tražile svoja prava. Čini se da je Serija  A ovoga puta pala na tom ispitu.

Juventus je sve dalje od titule, ali u Torinu uveravaju da nisu odustali od trke s milanskim klubovima. Večeras (20.45) Staroj dami u goste stiže Specija i to je dobra prilika za osvajanje tri boda - kvota na keca je 1,30, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) 2,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Juventus - Specija.

Video: Nespretni Leandro častio Zvezdu dva puta, crveno-belima poluvreme dosta za rehabilitaciju od Milana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA