≫ 

Gobeljić ima neverovatan profil na Vikipediji: Opisan kao Ronaldo i Mesi, a bolje nego Nejmar

Neverovatni detalji o karijeri i životu popularnog "Gobelje" na najpoznatijoj internet enciklopediji

  • 12
Marko Gobeljić, Nejmar, FK Crvena zvezda, FK PSŽ

Foto: Profimedia

Fudbaler Crvene zvezde, Marko Gobeljić može se pohvaliti nestvarno detaljnom i obimnom stranicom na Vikipediji, na kojoj bi mu pozavideli i najveći fudbalski asovi.

Rane koje su prouzrokovane porazom od Milana u četvrtak još uvek nisu u potpunosti izlečene, biće potrebno mnogo vremena da bi svi mogli nastaviti dalje. Zvezda je imala sjajnu šansu za prolaz dalje, nakon 2:2 u Beogradu, rezultat u Milanu je bio 1:1 i na taj način beogradski klub je morao da završi takmičenje u Ligi Evrope.

Najveći tragičar u Milanu je bio bek crveno-belih, Marko Gobeljić, kome neki navijači nikad neće oprostiti njegovo očajno izdanje. Prvo je skrivio penal na početku utakmice, potom je promašio zicer, da bi na kraju sve "začinio" crvenim kartonom 20 minuta pre kraja utakmice.

Navijači su već krenuli da ga teraju iz kluba, dok je utakmicu u prvenstvu protiv Proletera presedeo na klupi.

Gobeljić je posle utakmice na San Siru bio u žiži domaće javnosti i navijača na društvenim mrežama, mnogi su ga "guglali", a mnogim navijačima upao je za oko članak o njemu koji se nalazi na Vikipediji.

Njegova stranica na Vikipediji je prepuna zanimljivih detalja iz njegove karijere, postoje i izveštaji nekih novinara, pa čak ima i odeljak koji nosi naziv "Kontroverze".

Izuzev velikog broja članaka koji su vezani za njegovu karijeru i fudbalsko stasavanje, interesantni su članci vezani za njegov život van terena, tu se pravi podela na "privatno" i "društveno", čak postoji i deo gde su opisane njegove "betmen" gaće koje je redovno nosio kao talične na utakmicama.

Marko Gobeljić, FK Crvena zvezda, FK Krasnodar

Gobeljić sa "betmen" gaćama posle pobede nad Krasnodarom; Foto: MN Press

- Gobeljić je odmalena navijač Crvene zvezde, a ljubav prema klubu nasledio je od oca Vladimira. U rodnom Kraljevu, Marko je stasao sa grupom vršnjaka, a svoja druženja su i po odrastanju nastavili da organizuju u kući jednog od njegovih prijatelja, koju su prozvali "Jazbina" - opisan je detalj u članku koji osim Gobeljića znaju verovatno samo njegovi najbliži.

Kada su u pitanju devojke, na Vikipediji su istaknute dve koje su dovođene u vezu sa Gobeljićem, njegova aktuelna devojka Katarina Grujić i misica Maja Tomić.

- Krajem 2017, Gobeljića su pojedini mediji u Srbiji povezali sa Majom Tomić, inače bivšom prvom pratiljom u izboru za najlepšu devojku Evrope. Povodom njihovog susreta u Dubaiju, tokom njegovog odmora sa saigračima, Gobeljić je zajedničku fotografiju podelio na Instagramu. Nagađanja je kasnije demantovao, uz objašnjenje da se, kao sugrađani, znaju od ranije.

- Mediji su u julu 2020. godine, kada je Gobeljić bio na pripremama sa svojim klubom, preneli da je fudbaler otpočeo vezu sa pevačicom Katarinom Grujić. Nekoliko meseci kasnije objavljeno je da par zajedno živi u Gobeljićevom stanu na Voždovcu. Nadimak mu je Gobelja, a izjašnjava se kao pravoslavac - glasi isečak iz odeljka "Privatno".

A takođe se na njegovoj stranici se može videti i to da Gobeljić osim fudbala, poseduje još neke talente.

- Voli da peva, što povremeno čini u društvu prijatelja i prilikom proslava. Prelaskom u Crvenu zvezdu stekao je popularnost među navijačima, čime se broj pratilaca njegovog Instagram profila nekoliko puta uvećao. 

Takođe, navedeno je i da je podržao SNS i Aleksandra Vučića pred izbore 2018. godine.

- Gobeljić je predstavljen među 1158 javnih ličnosti koje su podržale listu Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd, odnosno koaliciju okupljenu oko Srpske napredne stranke na beogradskim izborima, 2018. godine.

Gobeljićev članak na Vikipediji može po dužini da bude u rangu sa onima koje imaju Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, trenutno najbolji i najpopularniji fudbaleri sveta, a interesanto je da ima duži članak od Nejmara. Poređenja radi, Gobeljićev članak ima čak 447 referenci, dok Nejmar ima "samo" 381. Ako bismo pogledali neke od najboljih igrača Zvezde, niko nije ni blizu Gobeljića po ovom pitanju. Katai ima 28 referenci, Borjan ima 20, dok je Gobeljiću najbliži Milan Pavkov sa 252 reference.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    2. mart 2021 | 15:56

    Covek je promasio profesiju.

  • Petar

    2. mart 2021 | 17:31

    Smesan panj,sporac,seljacki fudbaler.Nista nije naucio,ni d primi loptu,ni da doda,da sutne ni centrira.Da je covek sam bi priznao da nije za Zvezdu,sramoti se samo a to klub i te kako kosta.Odlazi sto pre.

  • 111

    2. mart 2021 | 15:37

    Tesko nama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA