Španci kritikuju Zidana i zbog Jovića: „Ne bi škodilo da vidimo nekog napdača na nivou Reala“

Kada ne funkcioniše napad sa Karimom Benzemom, Real može malo šta

  • 2
Luka Jović, Zinedin Zidan Foto: Profimedia

Taman su se posle niza pobeda podgrejale nade navijača Real Madrida da bi na kraju ove sezone mogli da podignu pehar u španskom prvenstvu. Sve do juče, kada je njihov tim zaustavljen posle dužeg vremena i jedva je iščupao bod protiv Real Sosijedada na svom terenu – 1:1.

Muku su mučili napadači Kraljevskog kluba da dođu do adekvatne šanse na ovoj utakmici, što je bilo i više nego evidentno. Sve se u Realu svelo na Karima Benzemu, te ako njemu nije dan, onda Madriđani mogu da kažu da im se loše piše.

Stoga su španski mediji počeli da madridski sastav nazivaju ograničenim, kritikujući Zidanov potez da pošalje Luku Jovića na pozajmicu u Ajntraht, gde je srpski napadač ponovo pokazao da nije zaboravio da postiže golove onda kada mu se ukaže adekvatna prilika. Istovremeno, nikome nije jasno zašto je stručnjak izveo Modrića iz igre.

- U prvom poluvremenu je Modrić davao ton i ritam igri Reala, nakon čega je usledila neshvatljiva i autodestruktivna Zidanova promena taktike – komentar je Marke na jučerašnji remi Reala.

Samim tim, došlo je do prilično očekivanog ishoda – pao je gol Sosijedada odmah na startu drugog dela igre, a sedam preostalih napdača Reala, pored Karima Benzeme postiglo je tek 12 golova ove godine. Premalo za klub takvog renomea.

- Bilo je to poluvreme u kojem smo gledali kako se napadači Reala nemoćno bore protiv vlastitih ograničenja, nemoći i neefikasnosti. Izuzimajući Benzemu, sedam ostalih ofanzivaca Reala zajedno su postigli tek 12 golova. Čudesno je da tako jalov Real sa Marijanom, Asensiom, Iskom, Rodrigom i Vinisijusom uopšte još uvek konkuriše za špansku i evropsku titulu. Odlično je gledati Modrića, Krosa i Kazemira, ali ne bi škodilo da u ovom timu vidimo i napadača koji je na njihovom i na nivou Real Madrida – zaključuje Marka.

Video: Magični Jokić se sa 39 poena zaustavio na asistenciju od tripl-dabla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIG BIS

    2. mart 2021 | 17:31

    Bas cudno za veliki Real da spadne na jednog golgetera za postizanje golova. Pola tima nije za Real i treba to rasprodat i dovest prave igrace.

  • visoka trava

    2. mart 2021 | 21:01

    treba da dovedu srasnog centarfora mitrovica da kosi travu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA