≫ 

Partizanova 14. uzastopna pobeda: Asanova bomba i genijalnost Natha rešili derbi s Vojvodinom

Crno-beli bez većih problema savladali Novosađane - 2:0 (1:0)

FK Partizan - FK Vojvodina Foto: Marko Jovanović

Ako je utakmica sa Vojvodinom bila parametar vrednosti Partizana u ovom trenutku, onda je trener Aleksandar Stanojević u potpunosti položio ispit sa svojim izabranicima. Crno-beli ne samo da su savladali Lale sa 2:0 golovima Takume Asana i zakružili 14. pobedu u nizu, već su uz to tim Nenada Lalatovića svelina mali broj prilika za 90 minuta.

Za nijansu otresitije je Vojvodina ušla u meč sa Partizanom i kada to kažemo odnosi se isključivo na taj početni posed lopte i prividnu inicijativu koja nije trajala duže od desetak minuta, niti je iznedrila neku konkretnu situaciju u korist gostiju.

Jednostavno, igralo se za nijansu više na polovini Partizana, češće između dva kaznena prostora sa mnogo taktičkih zadataka, detalja kojima su očito oba trenera posvetila pažnju u pripremi utakmice. Kada je pomenuti period ispitivanja snaga prošao, crno-beli su polako počeli da pomeraju linije ka golu rivala i iz minuta u minut kontrolišu dešavanja na terenu, strpljivo gradeći svaki napad, da bi se težište igre ubrzo u potpunosti prenelo na polovinu gostiju.

Partizan je u tim momentima delovao ubedljivije, pojačali su crno-beli i intenzitet duela sa jakim igračima rivala i počelo je da se isplaćuje kroz situacije koje su "mirisale" na gol i akcije, koje su Novosađani sve teže pratili.

Počelo je polukontrom i udarcem Miloša Jojića, koji je posle akcije sa Asanom, šutirao pored stative gola golmana Nikole Simića.

Već u jednom od sledećih napada Jojić se revanširao Japancu, tako što mu je pripremio dobru poziciju kroz pas, ali je i taj pokušaj okončan kao i prethodni - bez uspeha.

Ipak, upornost pomenutog tandema se isplatila u momentima kada je Partizan apsolutno dominirao na polovini Vojvodine i nizao napade bukvalno ispred kaznenog prostora, ne dozvoljavajući gostima da se istrgnu iz "stiska" presinga.

Igrao se 25. minut kada je Miloš Jojić "podvalio" pas iza leđa odbrane Lala i praktično omogućio Asanu da se nađe u poziciji iz koje retko promašuje. Oštar udarac po zemlji je pogodio dalji ugao Simića, čime je krunisana dobra igra domaćina - 1:0.

Nisu crno-beli ni posle vođstva spustili gas, nego su nastavili u istom stilu, pokušavajući da nokautiraju grogirane Novosađane. I malo je nedostajalo da Aleksandar Miljković na isteku pola časa pogodi glavom posle odličnog centaršuta mladog Jovića, ali je lopta završila blizu stative.

Do kraja prvog dela Partizan je imao još dve situacije pred golom Vojvodine, od kojih se ona iz 44. minuta može podvesti pod "zicer" koji je upropastio Takuma Asano. Dobio je tada sjajan pas na peterac i mogao da pita Simića gde da šutira, ali je umesto toga dekoncentrisano "otvorio" nogu i poslao loptu pored gola, Koji minut ranije Japanac se okušao i volejom sa 16 metara, koji je završio u spoljašnjem delu mreže.

Što se Vojvodine tiče, u prvih 45 minuta gostiju su ostavili bled utisak, sem periodičnih, stihijskih napada, koji su bili nedorečeni ili lako čitljivi za odbranu Partizana. Izuzev početnih desetak minuta, tim Nenada Lalatovića je imao problem u organizaciji igre, ali i u završnoj trećini, u kojoj su jedino iz nekoliko prekida delovali opasnije. Sve ostalo se svodilo na individuealne pokušaje, od kojih je jedino Mrkajićev, sa početka meča, vredan pomena, uz pokušaj Vukadinovića u istom periodu igre sa kojim Vladimir Stojković nije imao nikakav problem.

Svestan važnosti meča, Stanojević je u poluvremenu ostavio u svlačionici mladog Jovića i na teren poslao Lazara Markovića, kako bi iskustvom pomenutog igrača zadržao kontrolu, dok je Lalatović menjao silom prilika, jer mu rezultat nije išao u prilog, a ni dešavanja na terenu.

Ipak, ništa se u odnosu snaga nije promenilo, štaviše, Partizan je u nastavku delovao još ubedjivije, čvršće i još lakše je kontrolisao igru ne dozvoljavajući gostima da unesu loptu u igru, niti povežu redove.

Sa druge strane, ofanzivci crno-belih su pravili velike probleme odbrani Vojvodine, koja se povijala u napadima i delovalo je već tada da neće dugo izdržati. Video je to i Lalatović, posegao za novim izmenama, ali jednostavno nije vredelo, njegov tim nije pokazivao znake napretka niti reakciju.

U 64. minutu Partizan je još jednom krunisao bolju igru, oslanjajući se na majstorstvo  Bibrasa Natha i lukavost Takume Asana. Izraelac je uputio perfektan pas poi zemlji između dva štopera i praktično na petercu pronašao Japanca, koji je desnom primio lotu, a potom šutirao levom nogom iz okreta i pogodio sam ugao - 2:0.

Odmah posle gola Stanojević je na teren poslao Sejdubu Sumu, a potom Žan Kristofa Bajbeka, umesto Natha i Asana, pomerio Holendera na krilo, kako bi dobio "dubinu" u napadu i eventualno odloženu loptu za novi gol.

Ipak, tim je na taj način malo izgubio na trkačkom potencijalu, pa se i Vojvodina okuražila, krenula napred u pokušaju da spase šta se spasti može. Uspeli su Novosađani da povežu nekoliko napada, no, najdalje što su došli je pokušaj Nikole Drinčića iz prekida i to posle pogrešne odluke sudije Milanovića (propustio da dosudi čist faul za Partizan sekund pre toga).

Najbolju priliku za goste je promašio rezervista Bojić, koji se nije najbolje snašao kada mu je lopta pala pred noge posle kiksa Vladimira Stojkovića u 70. minutu. Novosađani su do kraja utakmice imali i pokušaje Drinčića i Andrića (dva puta) u 92. minutu, ali se golman Partizana istakao majstorskim intervencijama.

Partizan - Vojvodina 2:0 (1:0)

Strelci: Asano u 25 i 64. minutu

Stadion:  Partizana

Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija).

Žuti kartoni: Jojić (Partizan), Novevski, Bojić (Vojvodina).

PARTIZAN: Stojković - Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović - Šćekić, Jojić - Asano (od 71. Bajebek), Natho (od 65. Suma), Jović (od 46. L. Marković) - Holender.

VOJVODINA: N. Simić - Andrić, Bralić, Saničanin, Devetak (od 46. Stojković), Đorđević - Drinčić - Vukadinović, Novevski (od 46. Bojić), V. Simić (od 62. Gemović) - Mrkaić (od 62. Zukić).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Marko Nikolić o Stanojeviću i Lalatoviću pred derbi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srky

    2. mart 2021 | 17:04

    Sta je ovo ganferi sa vasom filijalom ? 45 min bez udarca u okvir gola, razmisljate sta vas tek ceka, Stanoje je alergican na vas sto vam je vise puta pokazao 😂. Sta kazu strucnjaci ovde po komentarima da Asano nije bio mozda u ofsajdu 😂🤣🤫

  • Dima

    2. mart 2021 | 17:38

    Bravo Stanoje Kralju, nema vise cutanja na otimanje, dokle vise izmisljenih kontra faulova i nepostojecih kornera. Gazi to bre !

  • Nesa

    2. mart 2021 | 17:56

    Neverovatno koliko je sudija pokusavao da navuce za Vojvodinu.Al dzaba.Jos da razbijemo prvi tim Zvezde i bicu zadovoljan.Ovaj prvi je preslab😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA