≫ 

Igor Matić otišao iz Čukaričkog posle devet godina

- Bio sam samo šraf, interes kluba je uvek bio ispred svega - poručio je nekadašnji kapiten i funkcioner Brđana

  • 0
Igor Matić

Foto: MN Press

Posle devet godina Igor Matić je napustio Čukarički.

Doskorašnji direktor Omladinske škole, nekadašnji kapiten tima zahvalio se klubu sa Banovog brda:

- Na Banovom brdu sam bio od 2012. godine, maltene od prvog dana od kad je Dragan Obradović preuzeo klub. Smatram da smo napravili veliki iskorak u sprskim uslovima. Bio sam samo jedan šraf u tom klubu, stoga dugujem veliku zahvalost prve svega gospodinu Obradoviću, koji je insistirao na mom dolasku još dok sam bio igrač, ali i svima sa kojima sam sarađivao sve ovo vreme. A to je čitavih devet godina. Čukarički je postavio standarde, veoma mi je drago da sam bio deo tog uspona - rekao je Igor Matić.

- Sa svima u klubu, bivšim saigračima i trenerima, zaposlenima, ljudima u Upravi, imao sam sjajnu saradnju. Ovo nije moj odlazak iz Čukaričkog, uvek ću biti tu, to je moj klub. Velike emocije me vežu za klub u kojem sam doživeo da kao kapiten podignem pehar namenjen osvajaču Kupa Srbije.

Matić se još jednom osvrnuo na gotovo decenijski boravak na Banovom brdu.

- Čukarički je iz dana u dan rastao. U jednom trenutku, bilo je malo ljudi u klubu, i dan danas se posluje domaćinski. Čukarički je naravno imao svoju istoriju i ranije, ali je sad zaista izrastao u stabilnog superligaša, koji se bori za vrh, igra Evropu gotovo svake godine, ostvaruje ozbiljne tarnsfere. Iskreno se nadam da će klub još rasti u narednim godinama.

Potom je u prvi plan stavio Omladinsku školu, čiji je bio direktor po završetku igračke karijere.

- Nasledio sam školu koja je već bila jedna od najboljih u Srbiji, a trudili smo se da dodatno podignemo standarde, sa dopunskom selekcijom. Čukarički pored trenerskog kadra ima i veoma dobro selektirane igrače u svim uzrastima, uz Crvenu zvezdu i Partizan uvek je imao najviše igrača u reprezentativnim selekcijama.

- Svetla je budućnost pred svima njima, a siguran sam da će Omladinska škola ostati jedan od prioriteta kluba. Drago mi je da su treneri u mlađim kategorijama počeli da forsiraju isti stil, filozofiju igre, koji bi trebalo da postane svojevrsni „DNK“ Čukaričkog. Ukratko, siguran sam u uspešnu budućnost kluba. Ponavljam, bio sam samo jedan šraf, interes kluba je uvek bio ispred svih nas - zaključio je Igor Matić.

Video: Tri fenomenalne odbrane Stojkovića u finišu meča sačuvale mrežu Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA