≫ 

Laporta: Mesi će napustiti Barselonu ako ja ne budem predsednik

Glavni kandidat za prvog čoveka Barse veruje da postoje šanse da Mesi ostane...

  • 0
Joan Laporta, Žoan Laporta Foto: Tanjug/AP

Đoan Laporta trenutno je najveći favorit da zameni Đosepa Bertomeua na mestu predsednika Barselone.

Izbori u fudbalskom klubu iz Barselone su zakazani za 7. Mart, kandidati su Đoan Laporta, Viktor Font i Toni Freiša. Od pomenutog trojca, najveći favorit je Laporta, čovek koji je na ovoj funkciji već bio u periodu od 2003. do 2010. godine.

Kao najveće promene tokom njegovog mandata su se desile u rasponu od dve godine, prvo je 2006. prekršio Barlseloninu dugu istoriju, dugu čak 107 godina, koja je bila vezana za sponzore na dresovima, Unicef je postao tad i postao prvi sponzor kog Barselona nosi na dresu. Potom, dve godine kasnije, 2008. godine za trenera je postavio tada neiskusnog i neproverenog Pepa Gvardiolu.

Kao najveći adut u ovim izborima, Laporta navodi činjenicu da bi on mogao da zadrži Mesija u klubu, odnosno da će uraditi sve kako bi ga zadržao u Barseloni.

- Imam sjajan odnos s Leom i on će razmotriti svaku ponudu koju iznesem pred njega - rekao je Laporta u izbornoj TV debati na Katalonskom kanalu RAC1, a onda nastavio u istom ritmu.

- Ako ja ne pobedim, siguran sam da Leo neće ostati. Mesi će 'vagati' ponude koje mu iznesem, ali sam siguran da ako neko od ostalih kandidata pobedi, on neće ostati u Španiji.

Transfer Lea Mesija je najuzbudljivija tema širom sveta, sve je eskaliralo šokantnim porazom od Bajerna 8:2. Da bi na leto 2020. godine Mesi zatražio da ide, Bertomeu, tadašnji predsednik, nije želeo da ga pusti ukoliko neko ne plati otkupnu klauzulu u njegovom ugovoru koja iznosi 629 miliona evra.

Mesi je bio nezadovoljan, ali je odlučio da ostane do kraja ugovora koji ističe na leto 2021. godine.

Sa ogromnim nestrpljenjem navijači širom sveta očekuju dalji rasplet u vezi Lionela Mesija, da li će ostati u Barselonu, da li je vreme za Premijer ligu ili možda za PSŽ? Kao i svi, moramo sačekati da vidimo epilog ove priče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA