≫ 

Zvanično! Piksi preuzeo Orlove i dao prvi intervju, ali se desila još jedna velika promena u Savezu

Novi selektor preuzeo funkciju i zvanično

  • 47
Dragan Stojković Piksi Foto: FSS

Dragan Stojković Piksi od danas je i zvanično selektor Srbije, a informaciju je objavio i zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

- Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Dragan Stojković je selektor A reprezentacije. Dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo. Stojković je potpisao ugovor na tri godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine - navodi se na sajtu FSS-a.

Sam Stojković prvi put se oglasio kao selektor u izjavi za sajt FSS-a.

- Presrećan sam i u isto vreme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako verujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija. Takođe osećam veliku podršku sa svih strana koja će biti neophodna kako bismo ostvarili naše ciljeve. Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Dragan Stojković Piksi Foto: FSS

- Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mesta u grupi. Kao što sam nedavno izjavio, moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i mi budemo ti koji će kontrolisati utakmicu. Biće i teških momenata, ali će i tada biti neophodno jedinstvo, vera i optimizam da će prva sledeća utakmica biti bolja. Još jednom želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na poverenju i nadam se da ćemo zajedno imati razloga da se radujemo uspesima naše reprezentacije - rekao je Dragan Stojković.

Uz selektora Dragana Stojkovića na mestu direktora A tima biće Stevan Stojanović, što je još jedna velika promena koju je FSS zvanično obelodanio. Da li to znači i odlazak sportskog direktora Vladimira Matijaševića, ostaje da se vidi...

Što se tiče stručnog štaba, selektor je odabrao sledeće saradnike:

Goran Đorović – trener

Saša Ilić – trener

Bratislav Živković – trener

Goran Čumić – trener golmana

Kacušito Kinoši – kondicioni trener

Nebojša Stamenković – trener analitičar

Nemanja Filipović – tim menadžer

🆕 | Драган Стојковић је нови селектор 🅰️ репрезентације Србије. 🇷🇸🦅🔥#SrcemSvim #Orlovi #Srbija #FSSPosted by Fudbalski savez Srbije on Среда, 03. март 2021.

Video: Vučić o Piksiju: Ljudi u Japanu umeju da cene kada neko nešto dobro uradi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • micko

    3. mart 2021 | 12:00

    I meni je cast sto uzimas Milion, tako se voli Srbija!

  • Mihajlo

    3. mart 2021 | 12:27

    Dobro što je odabrao japanca za kondicionog trenera,oni trče kao Kamikaze.

  • Igor Pfc

    3. mart 2021 | 13:29

    Navijam za Partizan ali mi muka više komentara,Zvezda Partizan,plata ovolika plata onolika! Pustite čoveka da radi posao selektora sve ostalo je ne bitno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA