≫ 

Dva crvena kartona, dva penala, dve krvave glave i pobeda Zvezde u burnom meču s Krstajićevim TSC-om

Džoker Pavkov s dva gola predvodio crveno-bele do pobede u Senti - 1:3

Milan Pavkov, Zvezda - TSC Foto: MN press

Uspela je Zvezdina šampionska mašina da se iskobelja i slavi na severu Srbije protiv TSC-a sa 3:1, ali je izabranicima Dejana Stankovića ove srede stigla svakako dobra opomena da se neće prošetati do titule u Superligi, ako su to pomislili posle dobrih izdanja protiv Milana.

Dremala je Zvezda u prvih 45 minuta, a tek kada se najbolji fudbaler crveno-belih Mirko Ivanić probudio iz popodnevne dremke, posle nekih pola sata igre, i golman TSC-a Filipović je imao više posla. Ipak, posle dobrih akcija, Ivanić u 34. i Veljko Nikolić u 37. minutu (odličan šut sa 17 metara) nisu uspeli da slome otpor domaćina u prvom delu.

Mladen Krstajić je, s druge strane, iznenadio Stankovića u prvom delu dobrom postavkom igre, a treba reći i da je igrom TSC-a odlično komandovao Zvezdin klinac Jug Stanojev, koji nastupa na pozajmici u Bačkoj Topoli. Nije se ustručavao da zapreti Borjanu nekoliko puta tokom meča, očekivano željan da se dokaže protiv voljenog tima.

Najbolju priliku da povedu u prvom delu domaćini su propustili u 16. minutu kada je kapiten Tomanović tukao dobro glavom posle kornera Banjca, ali je Gajić izbacio loptu na gol-liniji.

Malo pravih šansi videli smo u prvih 45 minuta u kome su fudbaleri oba tima vodili žestoke duele u skoku pa smo tako imali čak dva velika prekida u kojima je pomoć ukazivana štoperu domaćih Babiću (u prvom minutu) i defanzivcu gostiju Milunoviću (u 44. minutu) posle sudara glavama.

Videlo se na pauzi da Zvezda ne izgleda dobro bez klasičnog špica i Gelora Kange, pa je Stanković odmah reagovao i umesto nevidljivog Kataija i Nikolića ubacio Pavkova i Gabonca.

Taj potez omogućio je Zvezdi da se poveže, a već posle devet minuta igre u nastavku Mirko Ivanić je kreirao zicer za Milana Pavkova koji je bio precizan - 0:1.

Međutim, samo tri minuta trajala je radost crveno-belih pošto je na drugoj strani Đuro Zec izigrao odbranu Zvezde, a Milan Gajić ga oborio i skirvio jedanaesterac koji je najbolji fudbaler domaćih Nenad Lukić pretvorio u izjednačenje - 1:1.

Pride, glavni arbitar Simović je isključio Gajića, pa su se crveno-beli našli u nepovoljnoj poziciji. Ipak, znali su gosti da treba samo da se oslone na individualni kvalitet Mirka Ivanića koji je u 68. minutu navukao defanzivca domaćih Tomanovića da ga obori u šesnaestercu i izborio penal za crveno-bele.

Penal o kome će se sigurno voditi polemika narednih dana, a pored najstrože kazne i domaćini su ostali bez jednog fudbalera pošto je Tomanović dobio dva žuta kartona za minut - jedan zobg faula i jedan zbog prigovora glavnom sudiji. Kanga je izveo najstrožu kaznu i pogodio za 2:1, mada je i golman Filipović bio na lopti i umalo da odbrani taj šut.

Demoralisani posle olako primljenog drugog gola igrači TSC-a olako su dozvolili Srniću da prođe po desnoj strani u 71. minutu i posluži Milana Pavkova koji je drugim pogotkom na meču stavio tačku na trijumf gostiju.

Do kraja je Pavkov propustio priliku da dođe do het-trika u 83. posle zicera koji mu je servirao Ben, ali opet može da bude zadovoljan današnjim golgeterskim izdanjem. Ušao je kao džoker s klupe i pogurao Zvezdu koja posle ovog kola ima +6 i meč manje u odnosu na Partizan u šampionskoj trci.

TSC - Crvena zvezda 1:3 (0:0)

Strelci: Lukić u 58. minutu (iz jedanaesterca) za TSC, a Pavkov u 54. i 71. i Kanga u 68. minutu (iz jedanaesterca) za Zvezdu.

Stadion: Sente.

Sudija: Novak Simović (Lovćenac).

Crveni kartoni: Tomanović (TSC), Gajić ( Crvena zvezda).

TSC: Filipović, Petković, Damjanović, Babić, Petrović, Stanojev (od 76. Tumbasević), Tomanović, Banjac(od 84. Ratkov), Zec, Lukić(od 84. Milićević), Đakovac (od 76. Tomašević).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić(od 77. Gobeljić), Sanogo, Petrović (od 46. Srnić), Nikolić (od 46. Kanga), Ivanić (od 77. Pankov), Katai (od 46. Pavkov), Ben.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ....

    3. mart 2021 | 17:50

    realno sudija nije pogresio,moje misljenje,da je trebao Gajicu zuti da da,a ne crveni..a penal za Zvezdu je cist..Ivanic je usao u liniju kretanja Tomanovicu,mali kontakt i to je faul,u ovom slucaju penal..igrac Tsc je dobio crveni zato sto je protestvovao..nema logike da igrac koji je u 100% situaciji,jedan na jedan da padne bzv..to je moje misljenje..pogledajte situacije pazljivo pa ce te videti da sam u pravu..jedina greska sudije je,prilikom kontre za tsc,Milunovic je sa ledja povukao Lukica,gde je bio cist faul,to je bilo na 25 metara od gola,gde su igraci Tsc-a isli u kontra napad 4 na 2..pozdrav

  • .....

    3. mart 2021 | 17:51

    Hhahahhahah ljudii pa nije ovo resio pavkov nego vas centarfor elvis presli pa coveka bi u evropi suspendovali posle prvih 45 min pa ovo je gore nego u cirkusu sta radi sramnooo dno dna zvezda takozvana sampion srbijeee bolje da cutite i usima da se pokrijete

  • ZVEZDA ZAUVEK

    3. mart 2021 | 17:50

    GDE STE BRE GROBARI, PA VISE VAS JE NA MREŽI NEGO NAS... AKO, AKO GLEDAJTE EVROPSKI TIM KAD VEĆ IMATE PRILIKU!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA