≫ 

Čuka pregazila i Metalac, Zlatibor i Rad iznenadili rivale, Spartak se posle preokreta nada Evropi

Ukupno 28 pogodaka ovog popodneva na devet utakmica, što će reći da je prosek više od tri po meču

  • 0
Asmir Kajević Foto: FK Čukarički

Čukarički je iskoristio kiks Vojvodine i poraz od Partizana da novom pobedom, četvrtom u nizu, preuzme poziciju broj tri na tabeli Superlige. Izabranici Dušana Đorđevaića savladali su Metalac sa 2:0 golovima Đorđa Jovanovića u 7. i 57. minutu.

Tokom čitave utakmice domaćini su dominirali, pogodili čak i prečku u finišu, posle udarca Srđana Mijailovića i pokazali da su u zaista odličnoj formi ovog proleća.

Najveće iznenađenje ove srede u ranijem terminu priredio je Zlatibor koji je kao gost savladao Mladost u Lučanima sa 2:0, a uspešan je bio i Rad koji je istovetnim rezultatom slavio u Kruševcu protiv Napretka.

Radnik u Surdulici nije imao milosti prema Novom Pazaru kojeg je savladao sa 4:1, uz dva gola prvog strelca lige Milana Makarića koji ih ima sada 17. A i Voždovac je upisao prvi trijumf posle osam utakmica protiv OFK Bačke (2:1) posle preokreta golovima Lazara Arsića.

Što se kasnijih termina tiče, pored derbi meča između TSC-a i Crvene zvezde, zaista smo mogli da uživamo u velikom broju pogodaka, pošto su strelci po ovoj zaista lepoj i sunčanoj sredi bili izuzetno raspucani.

Najviše ih je bilo u Subotici - čak pet, gde je Spartak dva puta gubio protiv Mačve, ali je na kraju ipak uspeo da dođe do preokreta i upiše nova tri boda, koja su ih učvrstila na petom mestu na tabeli posle novog poraza TSC-a.

Trimanović je u 35. minutu posle sjajne kontre doveo goste iz Šapca u prednost, ali je odgovor usledio preko Furtule taman pred završetak prvog poluvremena, u 44. minutu. Nije ni to obeshrabrilo fudbalere Mačve, pošto je Knežević u 54. minutu vratio prednost na njihovu stranu, ali se ni ovoga puta vođstvo u njihovim rukama nije dugo zadržalo, tek nešto više od 60 sekundi, kada je Vidaković doneo poravnanje. Konačan rezultat postavio je Srećković u 72. minutu.

Vrlo zanimljivo bilo je u Novom Sadu, gde je Proleter uspeo da savlada Radnički iz Niša posle mnogo uzbuđenja. Meraklije su u 32. minutu mogle da povedu i tako možda dovedu meč u mirnije tokove iz njihove vizure, ali je golman Vasiljević kod tog udarca uhvatio živu loptu, bacio je u kontru i Živojinović je bukvalno iz tog napada doneo domaćima prednost. Oni su u 64. minutu duplirali svoje vođstvo preko Mitrovića, dok je Marković u 75. minutu postigao, ispostaviće se, samo počasni gol za Nišlije.

U preostalom meču, bodove su u Ivanjici podelile ekipe Javora i Inđije. Činilo se da će domaći doći do veoma vrednih bodova na svom stadionu nakon vođstva koje im je doneo Nikolić u 19. minutu, da bi Protić u 58. minutu doveo stvari na stanje kakvo je viđeno na samom početku. Gosti iz Vojvodine su do kraja ostali sa igračem manje, ali im to nije smetalo da očuvaju bod u svojim rukama.

LINGLONG SUPERLIGA SRBIJE, 25. KOLO

Utorak:

Partizan - Vojvodina 2:0 (1:0)

Sreda:

Čukarički - Metalac 2:0 (1:0)

Mladost - Zlatibor 0:2 (0:2)

Napredak - Rad 0:2 (0:1)

Radnik - Novi Pazar 4:1 (1:1)

Voždovac - Bačka 2:1 (0:1)

Javor - Inđija 1:1 (1:0)

Proleter - Radnički Niš 2:1 (1:0)

Spartak ŽK Subotica- Mačva 3:2 (1:1)

TSC - Crvena zvezda 1:3 (0:0)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA