≫ 

Zvuči poznato? Barselona u nadoknadi do produžetka, pa onda i do plasmana u finale Kupa Kralja

Katalonski klub na identičan način je slavio i protiv Granade u četvrtfinalu, ovoga puta je „na giljotini“ završila Sevilja

  • 3
FK Barselona

Foto: Tanjug / AP

Voli Barselona svojim navijačima da priredi pravi šou. Dugo se činilo da će Sevilja odoleti na Kamp Nou i otići u finale Kupa Kralja, imali su i penal sredinom drugog poluvremena, a kada su ga promašili, na kraju ih je delilo nekih 60 sekundi od velikog uspeha. Ali onda se isprečio Đerar Pike, prethodno je glupost napravio Fernando ostavivši saigrače na cedilu, i dlanom od dlan – Barsa je završila u finalu posle dodatnih 30 minuta igre – 3:0 (1:0, 2:0).

Fudbalerima Sevilje tako nije bilo dovoljno ni 2:0 iz prvog susreta u Andaluziji. Zaista je delovalo da će to biti dovoljna zaliha posle onog prvog meča, ali je već sam početak drugog nagovestio da bi Barselona ipak mogla da napravi veliki zaokret.

Jer već u 12. minutu meča je Barselona preko Usmana Dembelea došla do svog prvog gola. Petljala je dugo odbrana Sevilje, pokušavala je da udalji fudbalera domaćih od kaznenog prostora, a kada se činilo da je u tome i uspela, ovaj je raspalio po lopti sa nekih 18 metara i golman Sevilje je ostao ukopan u mestu.

Dugo potom nismo videli pravu priliku na utakmici na obe strane. Tek u 67. minutu je Đordi Alba primio centaršut negde u šesnaestercu i šutirao, ali je taj udarac završio samo na prečki. A onda sledi prava mala drama na Kamp Nou...

Igrao se 72. minut meča kada Oskar Mingeza loše startovao u kaznenom prostoru, a glavni sudija meča je odmah nakon toga pokazao na belu tačku. Mogla je Sevilja da dođe do velikog gola i tako izbaci Barsu iz trke, ali je Lukas Okampos šutirao pravo u golmana Mark-Andre Ter Štegena i domaći su ostali u životu.

To će se ispostaviti „skupim“ u produžetku. Igrao se 92. minut utakmice kada je Fernando dobio drugi žuti karton zbog jačeg faula. I onda, kada biste pomislili da je apsolutno sve gotovo, pojavio se Đerar Pike. Nisu uspeli gosti lepo da otklone opasnost nakon kornera, lopta je došla do Grizmana na levoj strani, ovaj je centrirao pravo na svog defanzivca i rezultat je poravnat.

Tačka na sve stavljena je posle neka četiri minuta igre u produžetku. Martin Bretvejt je sjajno pratio akciju svoj ekipe, a pomoglo je i to što je Đordi Alba sjajno ubacio loptu u peterac. Ispao je Tomaš Vaclik iz igre u ovoj situaciji i Barselona je imala rezultat koji je vodi dalje.

Međutim, tek onda sledi prava pometnja. Činilo se da je Klemen Lengle igrao rukom u kaznenom prostoru, VAR je takođe sugerisao da je bilo tako, ali je glavni sudija odlučio da ne dosudi novi penal za Sevilju, što je naišlo na gnev svih u taboru gostujućeg tima. Redom su zbog prigovora kartone dobijali Žordan, En Nesiri, Sančez, a Luk de Jong je čak isključen. Biće mnogo bure u španskim medijima u narednim danima, uostalom, pogledajte i sami.

 

Elem, to mnogo neće ni zanimati Barsu, koja je do kraja sačuvala rezultat koji je želela i prošla u veliko finale Kupa Kralja i boriće se za trofej. Tamo će ih čekati bilo Atletik Bilbao, bilo Levante, koji su u prvom meču remizirali (1:1), pa je u revanšu sve otvoreno.

Video: Krstajić čestitao Zvezdi na pobedi, ponosan je na svoje: Ne znam da li je bio penal za Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA