≫ 

Navijači Liverpula u neverici, Klopov šampionski tim upisao najgori domaći niz u istoriji!

Čelsi pobedio na Enfildu 1:0

  • 1
Liverpool Chelsea

Foto: Tanjug/AP

Liverpulova kola krenula su nizbrdo bez ikakvih naznaka da mogu da uspore strahovit pad u dogledno vreme. Potpuno neverovatno zvuči činjenica da je Klopov tim, porazom od Čelsija na svom terenu 1:0, pretrpeo peti uzastopni neuspeh na svom terenu, što je novi negativni klupski rekord - dakle nijedna generacija pre ove šampionske nije dozvolila sebi da veže ovakav niz na svom terenu!

Uz to, Liverpul je poražen već peti put u poslednjih šest utakmica u Premijer ligi. Kakav strmoglavi sunovrat nekada nedodirljivog, nepobedivog tima...

Strelac jedinog gola u četvrtak uveče na "Enfildu" bio je Mejson Maunt u 42. minutu posle lepe solo akcije i preciznog uarca sa ivice kaznenog prostora.

Čelsi igra naprosto sjajno od dolaska Tomasa Tuhela umesto frenka Lamparda, beleži konstantan uspon i sada se održava na četvrtoj poziciji, odmah iza Mančester junajteda i Lestera, pa uopšte neće biti iznenađenje ako do kraja bude bio ispred njih.

Nekad Klop, a danas je Tuhel nemački trener broj jedan u Premijer ligi. Tako sada stvari stoje. Od dolaska Tuhela na klupu Čelsija, ovaj tim nema poraz u 11 utakmica.

Da nevolja nikada ne ide sama potvrđuje i Liverpulov slučaj jer "Redsima" nije sviran očit penal posle igranja rukom Kantea u svom kaznenom prostoru. Firmino ga je pogodio u desnu ruku, koju je Kante držao tamo gde ne bi trebalo, međutim, na iznenađenje svih, penala nije bilo. Toliko i o upotrebi VAR-a.

 

VAR je intervenisao jednom u prvom poluvremenu, poništio je gol Vernera koji se nalazio u tako malom ofsajdu da je samo video asistencija mogla da uhvati taj trenutak.

Bilo je to u 24. minutu, a Čelsi nije odustajao od poletne i konkretne igre i na kraju je nagrađen pred kraj poluvremena, preko Maunta.

U nastavku, kako je vreme odmicalo, nervoza je stezala igrače Jirgena Klopa koji je uvođenjem Žote, Milnera i Okslejd Čembrlejna uemsto Salaha, pokušao da preokrene situaciju u korist svog tima. Nie jvredelo. Sve što je uspeo Klop je da iznervira Salaha kome u najmanju ruku nije bilo prijatno što ga je Nemac zamenio sredinom rugog dela meča.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    5. mart 2021 | 00:05

    bili su u neverici i posle gostovanja na zvezdinom stadionu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA