≫ 

Objavljen Piksijev prvi spisak! Nema Kolarova, Milivojevića, Ljajića, Maksimovića...

Orlove već 24. marta u Beogradu čeka prvi meč protiv Irske, zatim sledi duel sa Portugalcima 27. marta na Marakani, a onda i gostovanje Azerbejdžanu tri dana kasnije

  • 82
Reprezentacija Srbije, sastav, Dragan Stojkovic Piksi Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: FSS

Novoimenovani selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je spisak igrača koji će braniti boje naše zemlje u kvalifikacijama za plasman na Svetsko prvenstvo, a na njemu je nekoliko iznenađenja, jer nema nekoliko imena koji su u prošlosti bili nosioci reprezentacije.

Piksija već na startu čeka veoma težak zadatak i tri meča u nedelju dana.

"Orlovi" će igrati prvo protiv Republike Irske 24. marta, a onda i tri dana kasnije protiv Portugalije, takođe u Beogradu. Do kraja meseca, tačnije 30. marta, srpsku selekciju očekuje duel sa Azerbejdžanom u Bakuu.

Piksi je odlučio da na spisku ne bude doskorašnji kapiten Aleksandar Kolarov, Luka Milivojević, Adem Ljajić, Nikola Maksimović, kao ni Nemanja Matić, koji je ranije već saopštio da se oprostio od reprezentacije, a po svemu sudeći, nije se predomislio.

Najveće iznenađenje na spisku svakako je Marko Petković iz TSC-a, a prve pozive dobili su i Milan Gajić i Uroš Račić i Ivan Ilić, dok je malo iznenađenje možda i poziv Nenadu Krstičiću. Povratnik u reprezentaciju je Andrija Živković, koji se preporodio u PAOK-u.

Ozbiljni rezovi Piksija već na prvom spisku! Reprezentacija je drastično podmlađena, pa je prosek godina 23,8, a ovo su nove uzdanice Orlova 👇👇👇Posted by Telegraf Sport on Петак, 05. март 2021.

Ovo je i kompletan spisak reprezentativaca koje je pozvao Dragan Stojković Piksi

Golmani

Predrag RAJKOVIĆ, Rems

Marko DMITROVIĆ, Eibar

Đorđe NIKOLIĆ, Bazel

Odbrana

Stefan MITROVIĆ, Strazbur

Nikola MILENKOVIĆ, Fiorentina

Uroš SPAJIĆ, Fejenord

Miloš VELjKOVIĆ, Verder

Strahinja PAVLOVIĆ, Serkl Briž

Marko PETKOVIĆ, TSC

Milan GAJIĆ, Crvena zvezda

Filip MLADENOVIĆ, Legija

Vezni red

Mihailo RISTIĆ, Monpelje

Saša LUKIĆ, Torino

Uroš RAČIĆ, Valensija

Nemanja MAKSIMOVIĆ, Hetafe

Nemanja GUDELj, Sevilja

Nemanja RADONjIĆ, Herta

Dušan TADIĆ, Ajaks

Nenad KRSTIČIĆ, AEK

Sergej MILINKOVIĆ-SAVIĆ, Lacio

Filip ĐURIČIĆ, Sasuolo

Darko LAZOVIĆ, Verona

Marko GRUJIĆ, Porto

Ivan ILIĆ, Verona

Andrija ŽIVKOVIĆ, PAOK

Filip KOSTIĆ, Ajntraht

Napad

Aleksandar MITROVIĆ, Fulam

Luka JOVIĆ, Ajntraht

Dušan VLAHOVIĆ, Fiorentina

Đorđe DESPOTOVIĆ, Rubin

Video: Stanković posle pobede nad TSC: Prvo poluvreme najgore poluvreme od kada sam tu

Večeras (20.00) u Pireju Olimpijakos čeka Zvezdu, a i jedan i drugi klub ne stoje dobro na tabeli Evrolige i želeće verovatno što pre da zaborave ovu sezonu. Kvota na keca je 1,45, a na dvojku 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Olimpijakos - Zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hompe

    5. mart 2021 | 12:40

    Piksi krece od nule,stvara tim po svojoj viziji...Puna podrska,treba da igraju samo oni koji ce srce da ostavi na terenu...Ostalima se zahvaliti!

  • Dragan

    5. mart 2021 | 12:28

    Hvala bogu da smo se Kolarova rešili. Bravo 👏👏👏Dragane samo napred. Posle ovog prvog sakupljanja biće tu još zahvaljivanja na saradnji...

  • Grta iz Lucana

    5. mart 2021 | 12:58

    Malo da Vas podsetim u vezi Petkovica iz TSC-a...Igrao za OFK Beograd kada je dr Terzic bio vlasnik ( namerno napisano ).Po odlasku dr Terzica iz OFK Beograda i dolaska u Crvenu zvezdu,dogadja se i dolazak Petkovica.Odlazi iz Crvene zvezde kao slobodan igrac ( bez obestecenja ) u Spartak iz Moskve.Tamosnji mediji su za njega pisali da im nije jasno kako takav igrac uopste moze da nosi dres Spartaka.Posle odlaska iz Spartaka nemoze da nadje angazman NIGDE da mi posle par godina dosao u TSC. I sada se poziva u reprezentaciju?!?!?! Jos jedan trijunf dr Zvezdana Terzica...Bravo Piksi i toliko o tvom postenju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA