≫ 

Šok za reprezentaciju Srbije: Uroš Đurđević izabrao da igra za Crnu Goru

Tako barem tvrde tamošnji mediji

Uroš Đurđević Printskrin: Streamja

Uroš Đurđević, napadač Sporting Hihona i nekadašnji član mlađih selekcija Srbije, nastupaće za reprezentaciju Crne Gore!

Ovu vest prenela je "Pobjeda" koja navodi da će nekadašnji igrač Crvene zvezde i Partizana biti na spisku novog selektora Miodraga Radulovića za mečeve u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Za Đurđevića, čiji otac je rodom iz Podgorice, se prethodnih dana pominjalo da će se u petak naći na spisku Dragana Stojkovića Piksija, ali je poziv izostao zbog toga što je već ranije dao reč Crnogorcima. Svojevremeno je bio na spisku Slavoljuba Muslina za meč sa Gruzijom, ali nije ulazio u igru.

A upravo to daje za pravo Crnoj Gori da ga "registruje" i "osposobi" za duele sa Letonijom, Gibraltarom i Norveškom.

Da će se tako nešto desiti, Đurđević je nagovesto još početkom godine u jednom intervjuu koji je dao "Večernjim novostima."

- Ako su me do sada selektori zaobilazili, nema razloga da se tako ne nastavi. Verovatno ne posedujem kvalitet vredan poziva. Mitrović je naš najbolji igrač, Jović je nadolazeći, a sve više se nameće Vlahović... Gde je tu moje mesto? Ja sam realan čovek i ne želim nikome da se namećem. U životu sam sve stvorio radom, bez bilo čije pomoći. Jedino je moja porodica bila uvek uz mene, i to mi je sasvim dovoljno. Reprezentaciji želim sve najbolje. Ja imam druge planove!

Đurđević trenutno igra sezonu iz snova i prvi je strelac Segunde sa 17 golova. Navodno ga žele Betis i Valensija, ali Hihon ga neće pustiti ispod 25 miliona koliko mu je otkupna klauzula.

Video: Nova strana istorije srpskog fudbala: Šta Piksi kaže o tome kako se gubi i o disciplini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    5. mart 2021 | 23:33

    Ne treba momka pljuvati. Za realne ljude, rekao je dosta. Čovek želi da igra, ali konkurencija je velika i ide tamo gde će igrati. Želim mu svako dobro. Nije se bar brukao u reprezentaciji, kao ovi što nas izbrukaše u nekoliko nedavnih utakmica. Srećno momčino.

  • Sloba

    5. mart 2021 | 23:34

    Gospodo, DJurdjevic I u vreme igranja u Partizanu, kada je bio najbolji strelac lige (isti broj golova kao Leonardo), Nike dobijao sansu ( I to samo jednom I tada je bio rezerva), I normalno je da ide tamo gde ce mu biti data sans, bar da proba - pokusa.... zar neko treba da ceka 10 -12 godina, I sta onda, star je I igra u 2 ligi.. a sa druge strane pojedinci se pozivaju I iz klubovi koji isto tako igraju u tom rangu takmicenja..

  • ZALE GROBAR

    5. mart 2021 | 21:00

    I treba da igra jer naši selektori, dok je bio najbolji strelac lige nisu ga uzeli da igra, počev od Muslina i ostalih neznalica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA