≫ 

Pepe i Džaka "zaradili" bod Barnliju, Arsenal ne može da prestane da prosipa bodove u Premijer ligi

Džaka rešio da odigra kao štoper, pa napravio katastrofalnu grešku

  • 0
Arsenal i Barnli podelili bodove

Foto: Tanjug/AP

Šta reći za Arsenal? Sezona za Tobdžije je odavno završena u Premijer ligi, nadali su se pojedini navijači da bi njihova ekipa ipak mogla da se uključi u kakvu-takvu borbu za plasman u plej-of, ali se to posle najnovijeg kiksa protiv Barnlija sigurno neće desiti. Greške Pepea i Granita Džake koštale su gostujući tim danas bodova na Tarf Muru, a domaći će trljati ruke, pošto se polako približavaju opstanku uprkos slabijem startu sezone - 1:1 (1:1).

Činilo se da će Arsenal u dobrom ritmu nastaviti i na ovom gostovanju nakon pobede protiv Lestera u prošlom kolu, poveo je vrlo rano preko Obamejanga još u 7. minutu utkamice, ali je na kraju napravio veliku glupost sredinom prvog poluvremena i ispostaviće se prosuo dva poena.

Iamo je najbolju nameru Granit Džaka kada je pritrčao da pripomogne saigračima da iznesu loptu iz kaznenog prostora, ali se njegova intervencija pretvorila u pravi mali pakao i po njega i po Arsenal na gostovanju Barnliju.

Arsenal je negde pred kraj poluvremena imao posed, međutim visok presing domaćeg tima doneo je probleme defanzivcima "Tobdžija", pa je Džaka dotrčao da bude spona između dvojice štopera.

Primio je Švajcarac loptu pred svojim golom, i umesto da je se oslobodi ispucavanjem bio je toliko nonšalantan da je tražio saigrača na desnoj strani, a umesto toga pogodio je Vuda koji je "ni kriv, ni dužan" postao strelac gola za 1:1.

Pogledajte ovu zaista pacersku grešku fudbalera Arsenala.

 

Džaki je ovo već osma greška ove sezone koja je direktno dovela do gola protivnika i po tome je lider u Premijer ligi.

 

Drugo poluvreme bilo je podjednako interesantno. Jurnuo je Arsenal ka pobedi, ali je Barnli prvi imao veliku šansu da dođe do prednosti. Matej Vidra je u 79. minutu odapeo strelu koju je odbranio Bernard Leno i tako spasio svoju ekipu još veće katastrofe.

A onda - potpuni haos. Glavni sudija meča, Andre Mariner pokazao je direktan crveni karton Eriku Pitersu i dosudio je kazneni udarac za ekipu Arsenala. Međutim, odmah je dobio signal iz VAR sobe da čitavu situaciju još jednom proveri i nakon ogromne zbrke koja je potrajala prilično dugo odlučio je da nema ništa ni od penala, ni od crvenog kartona. Kao da se ništa nije ni desilo!

 

Ali Arsenal je ipak mogao do pobede u nadoknadi vremena. U 94. minutu je Dani Sebaljos nakon izblokiranog šuta Obamejanga uputio udarac ka golu koji je završio na levoj stativi, čime su se završile sve nade Arsenala da može do pobede.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA