Partizan u nedelju gostuje na Banjici: Rad bolji nego jesenas, uvek teško sa "građevinarima"

Istina, bolji smo i mi nego pre nekoliko meseci, ali bih više voleo da smo domaćini u ovom meču, kaže trener crno-belih Stanojević

  • 2
Aleksandar Stanojević

Foto: Marko Jovanović

Pre nekoliko meseci trener Partizana Aleksandar Stanojević je počeo svoj povratnički mandat protiv Rada u Humskoj (3:0) i od tada do danas je sa crno-belima prošao različite faze ne bi li stigao do nivoa na kome je ponovo strah i trepet Superlige, sa pobedničkim nizom od 14 vezanih uspeha. Promenilo se u međuvremenu mnogo toga u radu, od trenera do načina igre, pa mladi strunjak najavljuje drugačiji meč na Banjici (nedelja, 17.05 - Arena sport), kaže - neizvesniji nego jesenas.

- Biće drugačije nego jesenas. Rad je promenio trenera, Milan Milanović važi za isklusnog stručnjaka, ekipa sad deluje bolje nego na početku sezone. Igramo i mi bolje, pa bi utakmica trebalo da bude neizvesnija. Oni se bore za opstanak, mi za titulu.

Statistika je ubedljivo na strani Partizana, ali su tradicionalno međusobni okršaji neizvesniji na Banjici, gde ni podloga nije uvek sjajna i potrebno je mnogo više truda nego u Humskoj da se nadigraju "građevinari".

- Više bih voleo da igramo kod kuće nego na njihovom stadionu. Nema pravila, podsetiću da je Rad na svom terenu savladao Proleter. Plus, uvek dobro igra na Banjici. Što se nas tiče, u Partizanu nijedna utakmica nije laka. Svaka je drugačija od prethodne, niti joj je slična, niti može biti ista, već predstavlja novog dokazivanje. Maksimalno smo motivisani da se dokazujemo. Kad imate opterećenje i obavezu da pobeđujete znači da ste na pravom putu. Tako Partizan funkcioniše sve vreme. Ne vidim tu problem, ovde se svaki meč igra pod pritiskom.

RESPEKT KALUĐEROVIĆU

 

Minulih godina nijedna priča u vezi sa Radom ne može da prođe bez pomena imena Andrijue Kaluđerovića, rekordera Superlige od njenog osnivanja, koga Stanojević dobro poznaje još iz OFK Beograda.

- Kaluđerović je „klasa 1987“, u OFK Beogradu ju je trenirao Mitar Mrkela, imala je sjajne rezultate i igrala odlično. Pamtim Andriju i sa superligaških terena, sposoban je u svakom trenutku na različlite načine da postigne gol, a činjenica da je najbolji strelac u istoriji Superlige vredna je poštovanja.

Stanojević je takođe upitan o statusu igrača koji su odbili pozajmice - Denisu Stojkoviću i Nikoli Čoliću, ali i o Lazaru Pavloviću, koji još uvek nema zapažaniju minutažu, ali je jasno da trener veruje u njega.

- Sigurno su pogrešili što nisu otišli na pozajmice, ali utakmice tokom sedmice organizujemo, između ostalog, baš zbog njih i drugih mladih i(li) fudbalera skromne minutaže, da vidimo na koga bismo mogli da računamo. Samo od njih zavisi. Ukoliko budu adekvatni konkurisaće za sastav. S druge strane, Lazaru Pavloviću na leto sigurno neće biti predložena pozajmica, zato što je blizu startnih 11. Pojačao je rad u svim segmentima, sve od njega zavisi. Status mu je takav da može da počne, da uđe ili da ne bude u protokolu, ali o pozajmici nema govora.

Tokom dana generalni direktor Miloš Vazura će uručiti plaketu i dres Sejdubi Sumi povodom odigranih sto mečeva u dresu Partizana, čime se svrstao u mali broj internacionalaca kojima je to pošlo za rukom. Više utakmica od Gvinejca su odigrali samo Lamin Dijara (151) i Almami Moreira (132), što je svakako retkost u srpskom fudbalu, otuda je klub odlučio da njemu posebno uruči priznanje, dan posle samog Stanojevića, Obradovića, Miljkovića, Lazara Markovića i Aleksandra Šćekića, koji su juče imali svoju svečanost.

- Suma je stranac koji je odigrao toliko utakmica, danas će njemu posebno biti dodeljen dres, nije malo biti treći stranac u istoriji kluba - zaslužio je poseban respekt zaključio je Aleksandar Stanojević.

Video: Stanojević: Čast je što sam trener u ovakvoj gromadi od kluba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA