„Da vidimo na kom smo nivou, Zvezda ima toliko kvaliteta“: Trener Čuke hvali crveno-bele pred derbi

Čukarički na početku prolećnog dela sezone igra zaista dobro

  • 2
Dušan Đorđević Foto: FK Čukarički

Veliki derbi Linglong Superlige očekuje nas sutra na stadionu „Rajko Mitić“. Ekipa Crvene zvezde dočekaće Čukarički, koji na početku prolećnog dela sezone još nema nijedan poraz uz pet pobeda i jedan remi. Samim tim, za crveno-bele bi ovo mogao da bude prilično dobar izazov.

Međutim, trener gostujuće ekipe, Dušan Đorđević ističe da ne treba obraćati pažnju na dosadašnje rezultate i da je Zvezda izazov za sebe.

- Ne treba se osvrtati na ono što je bilo. Ispred nas je utakmica sa najozbiljnijim rivalom u ligi, to govori i tabela. I posebno igre Crvene zvezde na međunarodnoj sceni, pre svega tu mislim na onu najsvežiju protiv Milana. Čeka nas veliki izazov, ali i utakmica gde ćemo moći da vidimo na kom smo mi nivouistakao je Đorđević.

Samim tim, kao dobro pitanje postavlja se – kako se uopšte suprotstaviti Crvenoj zvezdi?

- Probaćemo da ostanemo svoji, da potenciramo naše kvalitete. Sa druge strane, Crvena zvezda ima toliko kvaliteta, da moramo i o tome da razmišljamo. I kad govorim o njihovim kvalitetima, mislim i na individualne i na timske. Mogu da igraju na više načina, biće nam zaista teško – dodaje trener Čukaričkog.

Problem za Čukarički je svakako činjenica da su skoro ostali bez Veljka Birmančevića, koji je potpisao ugovor sa prvakom Švedske, Malmeom.

- Svakog trenera boli odlazak igrača, posebno onih najbitnijih. Birmančević je bio jedan od takvih, međutim to je opet dobra stvar za klub, koji od toga živi. Na nama je da nađemo drugo rešenje, možda i neki drugi model igre. Da će nam Birmančević nedostajati, nedostajaće mnogo – podvlači Đorđević.

Njega nije bilo ni na meču protiv Metalca, pa je umesto njega nastupio Mitar Ergelaš, koji treba da se pokaže i dokaže nakon odlaska jednog od najboljih igača Čukaričkog.

- Na mladim momcima koji su sada u timu je da iskoriste šansu. Već na meču protiv Metalca Ergelaš kao starter i Lukić koji ga ja zamenio sa klupe, vrlo su dobro odigrli. Vrlo su talentovani, spremni da svaku svoju šansu iskoriste. Treba voditi računa da se njihova minutaža dozira, da se možda i ne očekuje previše u prvi mah. Ali, svakako su veliki talenti – rekao je trener Čuke.

Ono što raduje tim sa Banovog Brda jeste da su preskočili Vojvodinu na trećem mestu na tabeli i da su sve bliži plasmanu u kvalifikacije za UEFA Konferencijsku ligu.

- Kad je počeo drugi deo sezone, kao cilj smo imali da dođemo na treće mesto. Sigurno je da će sada biti mnogo teže da tu i ostanemo. Znamo da nas čeka izuzetno težak posao. Kazao sam igračima da ne sme da se dovede u pitanje da li ćemo dati sve od sebe. Da li ćemo u tome uspeti, videćemo. U svakom slučaju, moramo da budemo čisti da smo dali sve od sebe, na svakoj utakmici – zaključio je Đorđević pred meč sa Zvezdom.

Video: Krstajić čestitao Zvezdi na pobedi, ponosan je na svoje: Ne znam da li je bio penal za Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džek

    6. mart 2021 | 16:50

    Mogu da igraju tri Birmančevića dok je gruje, elvisa i ostalih plaćenika nema zime za mezimicu

  • Majo

    6. mart 2021 | 18:44

    Majo Vujovic nedostaje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA