≫ 

Filipova top forma za Piksijeve planove: Novi gol Kostića, ne postoji trenutno bolji Srbin u Evropi

Krilni napadač Ajntrahta nastavlja da briljira u Bundesligi

  • 2
Filip Kostić Foto: Screenshot

Tek što je seo na klupu Orlova Dragan Stojković Piksi može da bude zadovoljan formom pojedinaca sa spiska koji je objavio u petak. Mogao bi legendarni bivši reprezentativac u nastupajućem ciklusu da ima velikog aduta u Filipu Kostiću, koji nastavlja da igra sjajno u Bundesligi u 2021. godini.

Igrao je 28-godišnji Kragujevčanin i ranije dobro, ali Stojkovićevi prethodnici na klupi Orlova nekako nisu umeli često da dobre partije iz Ajntrahta pretoče u uspehe u dresu nacionalnog tima.

Ovog popodneva Filip je postigao dva gola u dresu Orlova sa Majne, ali mu je VAR oduzeo priliku da uživa u jednom od njih. Onom prvom.

Ajntraht je u okviru 24. kola dočekao Štutgart, a pored Kostića i Luka Jović je ove sezone prvi put bio starter u dresu tima iz Frankfurta. Na drugoj strani napad Švaba predvodio je još jedan Srbin, Saša Klajdžić, koji će najverovatnije ostati veran Austriji i u nastupajućem ciklusu.

Stari rivali podelili su bodove (1:1), a posle uspavanke u prvom poluvremenu šou je počeo u 55. minutu kada je Kostić doveo domaćine u vođstvo, ali mu je gol poništen zbog ofsajda u začetku akcije u kom se našao Luka Jović.

Kalajdžić je doveo goste u vođstvo u 68. minutu na aistenciju Marka Olivera Kemfa, ali je radoast gostiju trajala kratko. Samo minut kasnije Kostić je još jednom uspeo da pogodi na drugoj strani i poravna rezultat. U svom stilu je sa levog krila Kragujevčanin raspalio po lopti i matirao golmana Kobela iz poprilično teške pozicije. Pogledajte sami...

Bio je ovo deseti gol Ajntrahta na poslednjih sedam utakmica u kojem je učestvovao Filip Kostić (što kao strelac, što kao asistent) i jasno je da trenutno ne postoji srpski fudbaler koji je u boljoj formi u Evropi kada pričamo o napadačkom učinku.

Luka Jović je odigrao takođe ceo meč, ali nije ostvario napadački učinak, iako je kod gola lopta došla do Kostića posle njegovog šuta, ali neće mu se voditi kao aistencija. Ajntraht je uprkos remiju zadržao četvrtu poziciju i šanse da se domogne Lige šampiona, dok je Štutgartu bod puna kapa.

Što se tiče ostalih mečeva ovog popodneva, Bundesliga je dobila novog lidera, ekipu Lajpciga koja je ubedljivo slavila u Frajburgu sa 3:0.

Moguće je da će klub sa istoka Nemačke biti lider samo do 20.20 časova kada se završi "klasiker" između Bajerna i desetkovanog Dortmunda, ali njihovi navijači mogu da uživaju nekoliko sati.

Golove za šestu vezanu pobedu Bikova u Bundesligi dali su Nkunku u 41, Serlot u 64, i Forsberg u 79. minutu.

Nastavlja se agonija Borusije iz Menhengladbaha. Otkako je trener Marko Roze objavio da ide u Dortmund na kraju sezone njegov tim nikoga nije pobedio, a nizu neuspeha pridodao je poraz u lokalnom derbiju koji ih je odaljio od Lige šampiona.

Bajer iz Leverkuzena je kao gost slavio sa 1:0 pogotkom Patrika Šika, čime je prekinuo niz od tri utakmice bez pobede u Bundesligi.

Herta je na svom terenu porazila Augzburg sa 2:1 i tako prekinula niz od devet utakimica bez pobede i pobegla iz opasne zone. Nemanja Radonjić nije bio u sastavu domaćina zbog povrede mišića.

Bundesliga, 24. kolo

Petak

Šalke - Majnc 0:0

Subota

Ajntraht - Štutgart 1:1

/Kostić 69 - Kalajdžić 68/

Frajburg - RB Lajpcig 0:3

/Enkunku 41, Serlot 64, Forsberg 79/

Herta - Augzburg 2:1

/Pjontek 62, Lukebakio 89pen - Beneš 2/

Hofenhajm - Volfzburg 2:1 

/Baumgartner 8, Kramarić 41 - Veghorst 23/

Menhengladbah - Leverkuzen 0:1

/Šik 77/

18.30: Bajern - B. Dortmund

Nedelja

15.30: Keln - Verder

18.30: Arminija - Union Berlin

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceni

    6. mart 2021 | 18:29

    Samo vi lobirajte igrace i ekipu pa kada bude neuspeha i oteraju trenera pljuj te i po njemu. Ostaviti trenera da radi svoj posao veci je strucnjak od tebe!

  • Ak47

    7. mart 2021 | 10:56

    Dzabe lose igra u reprezentaciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA