Još jedan igrač rekao zbogom reprezentaciji: Antonio Rukavina kaže da je vreme za mlađe fudbalere

On se nije našao na najnovijem spisku Dragana Stojkovića-Piksija

  • 8
Rukavina u miks zoni posle utakmice sa Partizanom, Foto: Telegraf.rs

Srbija je u prethodnom periodu morala često da menja desne bekove. Prilagođavali smo se situaciji, često smo stavljali igrače koji u klubovima inače ne igraju na tom mestu. A to traje od kako je Antonio Rukavina napustio nacionalni tim.

A kako stvari stoje, on se neće ni vraćati u selekciju Srbije, što je otkrio u jednom intervjuu za kazahstanski Meta-Rejtings, gde je pored toga govorio i o njegovom statusu u Astani.

- Ne, igram poslednje godine karijere. Svaki igrač treba da bude svestan kada je dosta i da se penzioniše. Moramo da damo šansu mlađim igračima – rekao je dugogodišnji desni bek A tima.

Na najnovijem spisku Dragana Stojkovića-Piksija nalaze se Milan Gajić iz Crvene zvezde i Marko Petković iz TSC-a iz Bačke Topole, kojima je prirodno da igraju na desnom beku. Na nekim prethodnim spiskovima nismo ni imali igrače na ovoj poziciji.

Kada se igralo sa trojicom pozadi, mesto desnog beka popunjavali su uglavnom Darko Lazović, Mijat Gaćinović, pa čak i Nemanja Radonjić, a pozive su između ostalih dobijali i Marko Gobeljić i Nemanja R. Miletić.

Antonio Rukavina je posle nastupa za Bežaniju i Partizan nosio dres Borusije iz Dortmunda, Minhena 1860, Valjadolida i Viljareala, odakle je otišao u Kazahstan, gde od 2018. godine nastupa za ekipu Astane. U nacionalnom timu ubeležio je ukupno 59 nastupa.

Video: Nova strana istorije srpskog fudbala: Šta Piksi kaže o tome kako se gubi i o disciplini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA