≫ 

Stanković: Pavkov ne može da živi od stare slave, žao mi je što nema Milunovića u reprezentaciji

Trener Zvezde govorio uoči nedeljnog derbija sa Čukaričkim

  • 7

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da je njegov tim umoran, ali da ima obavezu da nastava da pobeđuje i u nedeljnom derbiju Superlige protiv Čukaričkog na Marakani (19.15, Arena Sport).

- Mi smo već u ozbiljnoj seriji utakmica, gde samo odmaramo i igramo. Sustigli su nas problemi kada je korona virus u pitanju, Falčineli i Falko su van stroja, takođe i povređeni Eraković. Moramo da suzbijemo redove do 20. marta i utakmice protiv Mladosti iz Lučana, a zatim ćemo imati jedan lep odmor od četiri ili pet dana. Da privedemo sezonu kraju onako kako Crvena zvezda zaslužuje - izjavio je Stanković za klupsku televiziju.

Trener crveno-belih je dodao da ekipa, uprkos tome što nema navijača, voli da igra na Marakani.

- Marakana je naša kuća, energiju koju ima Marakana nema niko. Na našu žalost je prazna, međutim pored toga kvalitet terena igra ozbiljnu ulogu što se tiče naše igre.

Deki je istakao i da se ekipa sprema utakmicu za utakmicu.

- Prvo da uspešno stignemo do odmora i reprezentativne pauze, pa ćemo onda polako da sumiramo sve i da se spremamo za završni deo prvenstva. Ne volim da razmišljam unapred, niti da stvaram matematiku, volim da budem realan, jer samo realan mogu da prenesem pravu situaciju mojim igračima. Ne želim da stvaram filmove i pravim scenarije, nego da se bavim sadašnjošću, onim što nas čeka danas, sutra, a polako ćemo sumirati rezultate na kraju.

Osvrnuo se i na poziv Milanu Gajiću u reprezentaciju Srbije.

- Gajić to zaslužuje, ja sam se potrudio da im pokažem kako treba da se odnose pre svega sami prema sebi, budući da sigurno imaju kvalitet čim nose dres Crvene zvezde. Ne može neko slučajno da nosi crveno-beli dres, samo je bilo potrebno da vrati samopouzdanje. Ima mnogo momaka koji su se 200 posto podigli, kao jedinke i kao grupa.

Crvena zvezda Liberec

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

- Gajiću čestitam na pozivu, žao mi je što Milunović nije dobio poziv, mislim da je ozbiljan lider na terenu, međutim ima vremena - poručio je Stanković.

Trener Zvezde je posebno pohvalio i Milana Pavkova za sve što u poslednje vreme pruža na terenu.

- Pavkov je mlad momak ima 27 godina, imali smo razgovor, volim da budem direktan i da kažem šta mislim i u čemu je problem, posle toga je sve na igraču, ili želi ili ne. Mislim da je prerano za njega da spusti kofer i da kaže ja sam nešto napravio, od zasluga ne može da se živi u fudbalu, može jedan kratak period.

- Svaki dan je prilika za novo dokazivanje, pogotovo kada igraš u jednom velikom klubu i kada igraš na mnogo frontova, nema zadovoljavanja, moraš iz dana u dan da se pokazuješ i da se dokazuješ. On je onaj pravi, špic koga svako želi, to je Pavkov i to je devetka Zvezde - zaključio je Stanković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hm

    6. mart 2021 | 20:17

    Ljudi Muslin zvezdas odveo repku na sv prvenstvo onda ona partizanova maljuga nezasluzena od krstaica nas obrukala odmah posle njega nedostojni partizanovac tumbakovic koji se ponio sramno na celu rep. cg opet napravio bruku. pre njih partizanovac Karadzic unistavao rep. sa prodajom partizanovih antitalenata jojic markovic petrovic... i sad pricaju zvezda kriva za stanje u rep.. a u zadnjih 10 12 god osim muslina partizanovci krojili rep.

  • W

    6. mart 2021 | 19:55

    Alo Pavkov će dati gol kada treba, za razliku od nekih

  • bruka ste

    6. mart 2021 | 19:55

    Prije 2 dana sam reako..Pavkov ce ici u reprezentaciju kao i Gobeljic..vrijeme je da se sakati igraci projekta negdje uhlhebe..al preko piksijeve prcije zvana reprezentacija..dace Bog da se ne plasiramo i da se ne brukamo..sve sto je iz zvezde podlozno je brukanju i sramocenju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA