Morata ukrao šou Ronaldu, Sergej napravio penal, Juve preslišao Lacio za tri minuta

Stara dama upisala još jednu pobedu u Seriji A - 3:1

  • 1
Liga sampiona Foto: Tanjug/AP

Odlučio je Andrea Pirlo da bez najboljeg - Kristijana Ronalda - uđe u derbi 26. kola Serije A sa Lacijom, a ta odluka nije mu se obila o glavu jer je Juventus demonstrirao silu i trijumfovao sa 3:1.

Umeo je Lacio prethodnih sezona sa inspirisanim Sergejem i da pobedi u Torinu pred punim stadionom, ali očigledno je da tim Simonea Inzagija više nema tu snagu koju je imao, pogotovo u gostima.

Istina, poveo je u 14. minutu posle sjajne individualne akcije Argentinca Hoakina Koree, ali nije imao snage da održi visok tempo. Dobrih pola sata odigrali su Rimljani, srpski reprezentativac Milinković Savić imao dve prilike, ali mu je Ščensni sjajno skinuo šut u 20. minutu.

Prvu ozbiljnu šansu na meču za Juve imao je Brazilac Danilo u 38. minutu, a nekoliko sekundi kasnije Adrien Rabio je na pas Morate poravnao na 1:1.

I bilo je ovo veče Alvara Morate. U izostanku Ronalda Španac je predvodio navalni red Stare dame, a sa dva gola u tri minuta negde na isteku sata igre otklonio je dilemu oko pobednika ovog susreta. Prvo je posle sjajne kontre u 67. i pravovremene lopte Kjeze matirao Reinu za 2:1.

Nekoliko minuta kasnije sa bele tačke posle prekršaja Sergeja Milinkoivća Savića na Remziju s leđa, Morata je postavio konačnih 3:1.

Potom je Pirlo u 69. ubacio u igru Ronalda, upravo umesto Morate, ali Portugalac u finišu nije imao prilike da se upiše u strelce i produži golgeterski niz.

Juve se ovom pobedom primakao drugoplasiranom Milanu na bod, dok je Lacio sedmi i moraće dobrano da se potrudi u finišu sezone da se domogne plasmana u Evropu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Teelgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA