≫ 

Verovatno da ni u Lesteru sami ne znaju kako su ovo dobili...

Tim Brendana Rodžersa trijumfovao u Brajtonu sa 2:1 i preuzeo drugo mesto na tabeli Premijer lige

  • 1
Jamie Vardy, Džejmi Vardi Foto: Tanjug/AP

Puno kadrovskih problema ima u poslednje vreme Lester, ne igranje nekoliko ključnih igrača (Medison, Barns, Evans...) uslovilo je da zaređaju dva meča bez pobede, ali su se Lisice vratile ove subote na pobednički kolosek i zauzele drugo mesto na tabeli Premijer lige.

I to tamo gde se mnogi tradicionalno ne naigraju fudbala, u Brajtonu gde je bilo 2:1 za pulene Brendana Rodžersa. Teško da će Lester moći da se boti za titulu sa Sitijem koji je odmakao na +13, ali će navijati sutra da Građano pobede Mančester junajted kako bi ostao drugi na tabeli.

Loše je favorit otvorio ovaj meč, a Adam Lalana već u 10. minutu na pas Nila  Mopea doveo Brajton u vožstvo. I bio je nogo bolji domaćin u prvom poluvremenu. Tavares je promašio, Lalana pogodio stativu, a Mopeu je VAR poništio gol u finišu prvog dela zbog ofsajda.

Potom je u nastavku Lester ziagrao kako se očekuje, a Keleči Iheanačo u 53. propustio prvi zicer. Ipak, drugi put Nigerijac nije promašio u 63. kada je genijalni pas Tilemansa sproveo u mrežu preciznim udarcem za 1:1.

Gosti su dominirali u poslednjih pola sata, samo je Lalana zapretio u 80. minutu na drugoj strani, u finišu je visio gol Lestera u vazduhu. Mislili su gosti da su dobili penal u 87. minutu, ali je VAR poništio odluku sudije Olivera.

Međutim, u nastavku igre posle kornera Olbrajtona golman domačih Sančez je pogrešno istrčao, promašio loptu koja je pala na glavu defanzivca Amartija koji je postigao tek drugi gol u karijeri za trijumf Lestera od 2:1. Trijumf za koji ni oni sami nisu svesni kako su uspeli da ostvare...

Što se tiče ostalih rezultata subotnjeg programa, Sautempton je prekinuo niz od osam utakmica bez pobede još od kraja januara trijumfom u Šefildu protiv poslednjeplasiranog Junajteda od 2:0. Golove za Svece dali su Vord Praus iz penala u 32. i Če Adams u 49. minutu.

Aston Vila je ponovo kiksirala bez Džeka Griliša i to na svom terenu protiv Vulverhemptona 0:0. Imali su puleni Dina Smita dosta sreće jer su gosti imali nekoliko izglednih šansi u durgom poluvremenu, ali je opet briljirao golman Emilijano Martinez.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA