Barselonina rutina u Osasuni, Mesi asistirao i približio Katalonce na samo dva poena iza Atletika

Doduše, imaju Jorgandžije i dva meča manje od ljutog rivala

  • 0
FK Osasuna - FK Barselona Foto: Tanjug / AP

Konačno, Barselona je ponovo ona prava. Barem u prvenstvu Španije, gde će se do samog kraja boriti za titulu sa Atletikom i Realom iz Madrida. Večeras na gostovanju Osasuni dileme oko pitanja pobednika nije bilo, tim Ronalda Kumana je na pravo vreme došao do vođstva, a potom i potpuno „ubio“ nade domaćih da mogu do boda – 0:2 (0:1).

Statistički gledano, apsolutno svi parametri večeras bili su na strani Barselone. Jednostavno, gostujući fudbaleri su napadali, imali posed u svojim nogama i igrali svoju karakterističnu igru za koju ekipa iz donjeg doma Primere nije imala odgovor, a mogla je i gore da prođe da nije bilo spornog detalja iz 21. minuta utakmice.

Naime, sudija Giljermo Kvadra je prvobitno isključio Serđa Ereru, ali se u čitavu priču upleo VAR. Kolege iz sobe su sugerisale svom kolegi na terenu da je možda prestrogo isključio fudbalera Osasune, što je ovaj nakon konsultacija i pregledanja snimka potvrdio i vratio igrača natrag na teren.

Ali avaj. Kada imate u timu mađioničara kakav je Leo Mesi, teško da možete šta da uradite. Argentinac je u 30. minutu utakmice poslao sjajnu loptu na levu stranu ka Đordiju Albi, koji je razumeo šta je ovaj hteo, prihvatio loptu u kaznenom prostoru i opalio pod prečku za vođstvo svoje ekipe, koje je bilo aktuelno i na pauzi.

Drugi gol deo je Ilaiksa Moribe u 84. minutu utakmice. Ostavio mu je Mesi loptu na ivici kaznenog prostora, ovaj je samo uspeo da je prebaci na levu nogu i da sjajno raspali po njoj za pogodak. To je značio i potpuni krah Osasune, pošto do kraja meča prilika više nije bilo.

Barselona je sada na drugom mestu na tabeli sa 56 poena, dva manje od Atletika, koji ima i dva meča manje, od kojih će jedan odigrati već sutra protiv Reala u velikom derbiju. Sa druge strane, Osasuna je na 13. mestu sa 28 poena i nije toliko ugrožena u borbi za opstanak, pošto se Eibar na 18. mestu nalazi na koti od 22 poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Cedevita slavila na gostovanju u Čačku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA