≫ 

Bajka novog Barsinog vunderkinda: Imao dve godine kad je Mesi uzeo prvu titulu, sad igra sa njim!

Ilaiš Moriba je postigao i svoj prvenac u meču sa Osasunom

  • 0
Lionel Mesi, Ilaix Moriba

Foto: Tanjug/AP, Instagram/@ilaixmk

Izgleda da navijači Barselone neće morati baš toliko da brinu kada Leo Mesi jednog dana, a taj dan se polako primakao, završi priču sa Barsom, jer u toj čuvenoj "La Masiji" izlaze supertalenti kao na fabričkoj traci. Katalonci u svom timu već imaju dobro znane golobrade mađioničare već vredne desetine miliona evra, Pedrija, Ansu Fatija, tu je i Riki Puig, a nova zvezda u nastajanju mogao bi da bude i 18-godišnji Gvinejac Moriba Koruma Koruma ili samo - Ilaiš Moriba.

Ovaj momak je u subotu uveče skrenuo pažnju na sebe prvim golom u seniorskoj karijeri za Katalonce, za 2:0 protiv Osasune čime se na najbolji način predstavio svetu.

Naravno, navijačima Barse je najvažnija činjenica da se njihov tim primakao na samo dva boda vodećem Atletiku koji u nedelju bije bitku protiv Real Madrida iz koje bi i Barsa mogla da izvuče veliku ćar posebno ako Zidanov tim pomuti račune Simeoneovoj četi.

Elem, pomenuti Ilaiš je sada zvezda dana u Barsi. Njegov gol u Pamploni bio je demontsracija suvog talenta koji čuči u ovom momku čija građa i stil igre neodoljivo podsećaju na Pola Pogbu.

Ovaj Gvinejac verovatno živi san svakog mladog fudbalera na svetu jer igra zajedno sa ikonom fudbala Mesijem, pa mu je verovatno i svaki trening sa Argentincem ostvarenje svega što je ikad želeo.

Naravno, ovo je tek početak za mladog Ilaiša koji je, zanimljivo, imao samo dve godine kada je Mesi osvojio prvu titulu u Primeri!

Inače, u Barselonu je stigao pre 11 godina iz Espanjola, pre toga se sa roditeljima dočepao Španije i ostalo je kao što se kaže - istorija. Sada je jedan od najcenjenijih igrača za svoj uzrast u svetu. Igra na poziciji centralnog veznog, a zbog fizičke dominacije često je u mlađim uzrastima igrao za starije kategorije.

U Baseloni su brzo shvatili kakav "biser" imaju u rukama, pa su Ilaišu dali ugovor vredan dva miliona evra po sezoni, i vezali ga klauzulom po kojoj svaki klub koji ga želi mora da plati ravno 100 miliona evra.

Da izrasta u velikog fudbalera bilo je jasno i pre tri godine kada je het-trikom zgromio Real u meču mlađih kategorija dva najveća španska kluba. Katalonci su slavili 5:0.

 

Kuman mu je i pre meča sa Osasunom davao priliku, bio je čak i asistent Mesiju u nedavnom meču sa Seviljom, i tada je bilo jasno da je momak spreman za veliku scenu. Gol prvenac je bio samo pitanje vremena i stigao je u Pamploni, i to u velikom stilu - prvo "lažnjak" pa efektan udarac u gornji ćošak gola Osasune.

>>> Posustao je Atletiko, dozvolio da mu Real i Barselona priđu na pet bodova razlike, pa će današnji (16.15) madridski derbi biti izuzetno važan i zanimljiv. Kvota na Aletiko je 2,75, na Real 2,80, a na iks 3,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atletiko - Real.

Među prvima koji je Gvinejcu čestitao na pogotku je bio i Leo Mesi.

Moribinoj sreći nema kraja...

ilaiš moriba

Foto: Tanjug/Ap

Video: Mesi unezveren u kolima dok su ga navijači okružili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA