≫ 

Ovako se voli klub: Navijači holandskog prvoligaša donirali igračima 8.000 evra

Kakav gest pristalica Den Haga

  • 2
Foto: youtube/FFS TV ID

Retko ćete čuti i videti da profesionalnim fudbalerima u današnje vreme treba finansijki pomoći, jer je većina njih dovoljno zaradila da ima u rezervi i u vanrednim okolnostima, kakve su sada tokom pandemije. E tako nešto se desilo u Holandiji, gde su pristalice prvoligaša Den Haga sakupile 8.000 evra i poklonile igračima kao čin podrške u teškim trenucima, jer se ekipa, osim što finansijski grca, bori i za opstanak, pa je ovo bio lep način da se ohrabre za dalje borbe.

- Ovo je bio samo naš mali gest. Nadamo se da će ovaj novac malo pokrenuti igrače, ovo je signal da smo uz njih - poručio je predstavnik navijača Den Haga Jan Vermolen.

- Sa ovim novcem mogu da urade nešto veliko. Nadamo se da ćemo za nekoliko nedelja videti efekte i da ćemo ostati u ligi. To je najvažnija stvar - kaže Vermolen.

Ekipa je trenutno pretposlednja na tabeli holandskog prvenstva i predstoji joj teška i neizvesna borba za opstanak.

Navijači su takođe i razgovarali sa igračima, osim što su im poklonili novac.

- Silno su motivsani, nisu klonuli. Nisu imali ni sreće u nekoliko utakmica, ali smo im rekli da smo uz njih. Mi smo navijači ovog kluba, i radimo to čitav život - poručio Vermolen.

Inače, navijači Den Haga javnosti i van Holandije poznati su po svojim humanitarnim delima od kojih je nekako najpoznatija njihova podrška klincima obolelima od raka.

Posustao je Atletiko, dozvolio da mu Real i Barselona priđu na pet bodova razlike, pa će današnji (16.15) madridski derbi biti izuzetno važan i zanimljiv. Kvota na Aletiko je 2,75, na Real 2,80, a na iks 3,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atletiko - Real

Video: Lazar Marković pripremio dres sa potpisima svih igrača crno-belih za predstojeću licitaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TOLE

    7. mart 2021 | 13:36

    To su navijaci a ne nasi kokosari koji su klubovima vise stete nanijeli, nego pozitivnih stvari. Cast pravim navijacima, a ima ih- nas mnogo.

  • miladin

    7. mart 2021 | 11:27

    Hajde i vi tudjmanovci isto ionako od drzave nema vise nista za JSD propale drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA