≫ 

"Pet godina me niko iz Srbije nije zvao": Đurđević objasnio odluku da zaigra za Crnu Goru

Veliko pojačanje imaće "Sokolovi" u liku bivšeg golgetera Partizana

  • 53
uros đurđević Foto: MN Press

Mnogo bure izazvala je vest da će jedan od trenutno najboljih srpskih napadača Uroš Đurđević zaigrati za Crnu Goru čiji je poziv oberučke prihvatio. Ipak, stvari su veoma jasne kada je ovaj slučaj u pitanju, pojasnio je to i sam Đurđević na konferenciji za medije pred crnogorskim medijima.

Niko iz FSS-a ga nije kontaktirao pet godina...

- Želim da igram, imam 27 godina, želim da se dokažem u nacionalnom timu. Kada smo stupili u kontakt, početkom godine, nisam imao dilemu. Što se tiče Srbije, imao sam jedan poziv, pre skoro pet godina, bio sam na klupi protiv Gruzije... Posle toga nisam imao komunikaciju - kazao je Đurđević, prenose Vijesti.

Uroš Đurđević ove sezone blista u dresu Sportinga ih Hihina i trenutno je prvi strelac Segunde.

- Igram dobro, klub igra dobro, verujem da ću to da prenesem i u reprezentaciji. Mislim da mogu dosta da pružim, a od mene može da se očekuje da uvek dam maksimum, to sam radio gde god sam igrao - poručio je Đuka.

U Partizanu je svojevremeno činio sjajan tandem sa Brazilcem Leonardom, igrao je sa Kosovićem i Jankovićem, a sada ga čeka vrhunski partner u napadu - Stevan Jovetić.

- Stevan je mnogo bolji igrač od Leonarda, iako je Leonardo zaista majstor. Naravno da očekujem da ćemo da budemo dobar tandem, lepo je igrati sa takvim asom - kazao je Đurđević.

Pre 12 godina, Đurđević je bio potencijalni reprezentativac Crne Gore u mlađim selekcijama.

- Bili smo u kampu u Plavu, mnogo igrača je bilo sa mnom tada, a koji su sada u reprezentaciji. Poznajem mnogo momaka, proces adaptacije bi trebalo da bude lak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    7. mart 2021 | 13:50

    Ni narednih 10 te ne bi niko pozvao.

  • 0008034

    7. mart 2021 | 14:28

    Prosto neverovatno koliko prostora i vremena se posvecuje jednom prosecnom fudbaleru. Decko nema kvalitet za reprezentaciju Srbije, pa neka igra tamo gde misle da vredi. Vrlo jednostavno.

  • Znalac

    7. mart 2021 | 14:53

    Kao da je igrao u Barsi i Realu,a ne u Hihonu. Realno pored igraca Reala, Fiorentine i Fulama, koji igraju elitne lige, nije ni blizu reprezentacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA