≫ 

Od pakla do raja, 4. lige do elite, od suza do radosti: Kraj decenije bola za Policajce iz Glazgova

Ekipa Stivena Džerada i matematički osvojila 55. titulu prvaka Škotske

  • 0
Glazgov Rendžers Foto: Tanjug/AP

Deset godina bola za navijače Rendžersa je završeno!

Čuveni "policajci" iz Glazgova okitili su se 55. titulom šampiona Škotske, prvom posle desetogodišnjeg posta u kojem su prošli pravi put od pakla do raja, od ispadanja u 4. ligu do povratka u elitu. Od podsmevanja, do radosnica...

Za to vreme Seltik je dominirao, osvajao titule uglavnom pod Brendanom Rodžersom, a onda je u leto 2019. na kultni Ajbroks park došao Stiven Džerard i sve promenio.

Doveo je i odlične igrače, napravio sjajan tim koji gura odlično u Ligi Evrope i popravlja škotski koeficijent i mogao bi da bude ozbiljan protivnik budućem prvaku Srbije u borbi za plasman u grupnu fazu Lige šampiona od leta.

Stvorio je legendarni kapiten Liverpula moćnu mašineriju koja je ove godine pregazila konkurenciju i najbrže u Evropi overila šampionsku titulu.

Posle novog kiksa Seltika i nedeljnog remija u Dandiju (0:0), Glazgov Rendžers se odlepio na 20 bodova razlike, što Zeleni ne mogu da dostignu matematički u nastavku sezone.

Naravno, navijači Rendžersa su već uoči utakmice provocirali velikog rivala:

Zato će večeras goreti plavi deo Glazgova bez obzira na pandemiju i uslove koji vladaju. Predugo je najtrofejniji škotski klub bio u zapećku i sada je vreme da vrati staru slavu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA