≫ 

Impresivni Partizan upisao 15. recku u nizu: Crno-beli pucali iz svih oružja, Rad doživeo katastrofu

Pet različitih strelaca za Partizan na Banjici, za novu ubedljivu pobedu

  • 78
FK Rad - FK Partizan Foto: MN Press

Kaznena ekspedicija iz Humske nastavlja da melje rivale u Superligi Srbije, a poslednja "žrtva" zahuktalog Partizana je ekipa Rada, koju su izabranici aleksandra Stanojevića razbili sa ubedljivih 5:0. Golove za crno-bele su postigli Filip Holender, Bibras Natho, Lazar Marković, Sejduba Suma i Filip Stevanović.

Valja takođe napomenuti i da je tim iz Humske duel sa "građevinarima" okončao sa čak osam igrača koji su prošli omladinsku školu, što se odavno ne pamti na našim prostorima.

Najviše što je mogao Partizan je izvukao u prvom delu meča sa Radom, jer bi svako eventualno odlaganje egzekucije na katastrofalnom terenu na Banjici samo otežalo posao crno-belima, koji su i u tako očajnim uslovima uspeli već tada da dođu do cilja.

Zapravo, trebalo bi odati priznanje obema ekipama kako su uopšte odigrale utakmicu i pružile bilo šta gledaocima po podlozi koja je, blago rečeno, nalikovala oranici, a ne fudbalskom terenu.

Upravo iz tog razloga je u prvih 20-tak minuta izostala tečnija igra, jer su fudbaleri oba tima pokušavali da se adaptiraju na uslove, a da se pritom neko teže ne povredi. Partizan jeste bio konkretniji u polju, više na lopti, no, nisu crno-beli uspevali da dođu do kvalitetnijeg pasa, jer je u nekim momentima lopta zbog neravnina prosto skretala sa putanje ili, pak, pravila probleme u najosnovnijim elementima igre.

Kada su se nekako "povezali" i koliko-toliko privikli, izabranici Aleksandra Stanojevića su izvukli najbolje iz datih okolnosti i postigli dva gola, koja su im u nastavku utakmice značajno olakšakla posao.

Pre nego što su zatresli mrežu domaćina, crno-beli su imali jednu solidnu situaciju u kojoj su Takuma Asano i Filip Holender kombinovali ispred kaznenog prostora, da bi mađarski reprezentativac šutirao pored gola.

Upravo je pomenuti tandem i "probio led" na Banjici. U pravi čas, u 24. minutu, kada je iz akcije Rada i slabog poprečnog pasa igrača domaćina, Holender oduzeo loptu, kombinovao sa Asanom prvo na polovini Partizana, posle čega se Japanac struštio dobrih 50 metara, a potom nesebično uposlio začetnika akcije, koji je sve pratio. Holender je dobio pas pomalo iza leđa, ali se snašao i snažno šutirao u dalji ugao Damira Kahrimana - 1:0.

Video: Partizan poveo na Banjici, Holender razbio monotoniju

Posle vođstva Partizan je lako kontrolisao dešavanja na terenu, jer je samopouzdanje primetno učinilo svoje, sa jedne strane "poguralo" crno-bele u ležerniju i sigurniju igru, a sa druge pomalo "ukočilo" Rad i donelo niz nesigurnosti timu trenera Milanovića.

Ipak, u momentima potpune kontrole gostiju iz Humske, Rad je iz nehata stigao do kolosalne prilike. Izborili su "građevinari" prekid na 30 - tak metara iskosa, koji je izveo Ilija Tučević. a na "ulaznu" loptu nije najbolje reagovala odbrana Partizana, niti Bojan Ciger, kasneći pola sekunde. Golman Popović je bio priseban i uspeo je krajnjim naporom da izbaci loptu na gol-liniji.

Već u sledećem napadu, Rad je surovo kažnjen. Igrao se 35.minut kada se Lazar Marković, posle jedne od akcija crno-belih, izborio za loptu na gol-aut liniji, a potom pogledao i uputio centaršut po zemlji, koji je inteligentno preskočio Holender i praktično ostavio Bibrasa Natha samog na petercu. Izraelac je lagano "otvorio" nogu i pogodio ugao - 0:2.

Video: Prvi gol Natha iz igre ove sezone, Partizan duplirao vođstvo na Banjici

Imao je Partizan još dve situacije do poluvremena da postigne i treći gol, ali se u prvoj Takuma Asano našao u ofsajdu, dok je u drugoj Holender, posle sjajne kontre, oklevao i dozvolio Mladenoviću da ga stigne i neutrališe, posle čega se, usled proklizavanja, umalo nije teže povredio.

Ono što nisu uradili u smiraju prvog, izabranici Aleksandra Stanojevića su postigli odmah na početku drugog dela meča. Počelo je prilikom Natha, čiji udarac je završio pored stative, da bi već u 48. minutu Partizan postigao i treći gol.

Miljković je odlično izveo korner, praktično ostavio Natha usamljenog na boku, posle čega je Izraelac, inače dominantan na terenu sve vreme, pogledao i uputio povratni pas Lazaru Markoviću. Lopta je pogodila prvi ugao, a pre ulaska u mrežu ju je preskočio Holender, zbog čega su domaćini tražili ofsajd, Ipak, prevideli su da je Bojan Ciger bio najbliži golu Rada, te je pogodak bio regularan - 0:3.

Video: I Lazar Marković se upisao, Partizan zgromio Rad na Banjici

Da je Filip Holender bio koncentrisaniji, mogao je samo dva minuta kasnije da postigne svoj drugi, a četvrti gol za svoj tim. Natho je ponovo dirigovao, uputio pas za napadača koji je umakao čuvarima, ali je bio neodlučan prilikom driblanja golmana Kahrimana, pa je na kraju izblokiran.

Milanović je još pre toga počeo da menja sastav svog tima, jer je naslutio brodolom, a Stanojević je sačekao pomenuti treći gol i potom polako počeo da vrši izmene kako bi održao ritam, ali i odmorio nosioce pred utakmicu u Kupu Srbije.

Suma, Jović, potom Lazar Pavlović, Nikola Štulić i povratnik na teren Filip Stevanović uneli su novu energiju u redove gostiju, pa je gotovo svaki napad u nastavku meča bio potencijalna opasnost za Rad.

U 64. minutu Sejduba Suma je izveo minijaturu u kaznenom prostoru domaćina i to tako što je posle pasa Jovića nanizao tri igrača "građevinara" u dva metra, a onda raspalio levom nogom i pogodio "kroz" Kahrimana - 0:4.

Video: Suma se poigrao sa trojicom igrača Rada, pa matirao Kahrimana

Rad je odavno bio na "podu", ali Partizan nije stajao, igrači crno-belih su kidisali kao da jure rezultat, što možda nije ni čudo, jer je u tom momentu na terenu bilo čak osam igrača, koji su prošli omladinsku školu u Humskoj, uz internacionalce Sumu, Šćekića i Vučajića.

U 72. minutu gosti su postigli i peti gol (0:5), koji je Filipu Stevanoviću "pripremio" Suma, posle kombinovanja sa Lazarom Pavlovićem, čime je ujedno rezultatski stavljena tačka na utakmicu, uz napomenu da je u smiraju duela domaćin ostao sa igračem manje, pošto je Lazar Stojisavljević srušio Jovića, da bi Suma iz tog slobodnog udarca pogodio prečku.

Video: Katastrofa Rada, Filip Stevanović upalio petardu na Banjici

Naredni meč Partizan igra u četvrtak, kada u Kupu Srbije dočekuje ekipu Voždovca na svom stradionu od 17.00 časova.

RAD - PARTIZAN 0:5 (0:2)

/Holender 25', Natho 35', Marković 48', Suma 66', Stevanović 72'/

RAD (4-3-3): Kahriman – Lazarević, Ciger, Stojsavljević, Tučević – Blažić, Busnić (od 54. Damnjanović), Mladenović – Karaklajić (od 54. Jovanović), Novaković (od 54. Stanisavljević), Kaluđerović.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić, Jojić (od 67. Pavlović)– Asano (od 67. Stevanović), Natho (od 57. Suma), L. Marković (od 57. Jović) – Holender (od 67. Štulić).

Crveni karton: Stojsavljević (Rad)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sklanjalica u najavi

    7. mart 2021 | 16:19

    "Poštene" i "regularne" utakmice između Rada i partizana najbolje je u svojoj knjizi opisao Lotar Mateus i tu se nema šta dodati. A još je tu za svaki slučaj Lazar Lukić grobar iz Resnika. Kompletan cirkus i još jedna crno bela sklanjalica i nameštaljka u najavi.

  • drhte drhte...ahhaha

    7. mart 2021 | 18:28

    sve je blizi dan istine..neko vec drhti..stah je vidljv a sudije nece moci pomoci,,hahah sta ti je klub kome drzava namjesta titule..zato partizane gazi opajdaru do neprepozntljivosti..ruzi je na radost postene srbije..samo je gazi..slavice se taj dan...kad je opajdari razvalio partizan

  • Sneza

    7. mart 2021 | 19:05

    Volim PARTIZAN.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA