≫ 

Nije ih tukao samo ko je žurio na voz: Raspad Liverpula se nastavlja, i Fulam ga pobedio na Enfildu!

Tim koji je čitavu sezonu proveo na dnu tabele nalazi se na korak od spasa u Premijer ligi posle trijumfa nad šampionom od 1:0

  • 11

Kakav raspad Liverpula. Ne pamtimo da se jedan šampionski tim ovako brzo raspao, za samo nekoliko nedelja, toliko da ne liči više na sebe. Crveni su počeli redovno da gube na svom Enfildu koji je ostao jedna razvaljena tvrđava posle gostovanja Fulama i vredne pobede od 1:0.

Iz straha od revanša Lige šampiona sa Lajpcigom (iako ima prednost od 2:0), Jirgen Klop je promenio gotovo čitav tim koji je izgubio od Čelsija pre par dana, a od zvezda samo je užasni Mohamed Salah bio starter, uz blede Robertsona i Alisona danas.

Šaćiri, Žota, Keita i ostali nisu se proslavili, a nakon lošeg prvog poluvremena u kome jedva da su zapretili Areoli, kazna je stigla u 45. minutu kada je posle prekida Mario Lemina s leđa ukrao loptu očajnom Salahu i preciznim udarcem postigao pogodak vredan tri boda.

Sve osim tog detalja na ovom meču bila je nemoć jednog tima. Liverpula. Fulam je došao da se brani i ućari nešto iz kontre i uspeo u tome, a domaćin nije mogao da stvori poštenu šansu za 90 i kusur minuta igre.

Probao je Klop sve, ubacio Fabinja, Manea i Trenta Aleksandera Arnolda, ali džaba. Njegov tim je u teškoj agoniji posle šestog vezanog praza na Enfildu i bodovno je mnogo bliži borbi za opstanak nego prvoplasiranom Mančester Sitiju.

Fulam je, s druge strane, opet bio sjajan danas, kao u kompletnom drugom delu sezone, a posle nove pobede izjednačio se na 17. mestu sa Brajtonom.

FK Liverpul - FK Fulam Foto: Tanjug / AP

Tim koji je od prvog kola bio smešten u poslednje tri pozicije na tabeli u velikom je usponu forme i realno zaslužuje da opstane u Premijer ligi pre Brajtona ili Njukasla, sa kojima će voditi veliku borbu do kraja sezone.

Aleksandar Mitrović ušao je u igru na ovom meču u finišu, odigrao poslednjih pet minuta i mora se konstatovati da najbolji srpski napadač definitivno odavno nije deo planova trenera Skota Parkera u borbi za opstanak.

Sklanjanje Mitrovića na klupu poklopilo se sa dobrim rezultatima tima, a u takvoj situaciji Srbin ne može da se nada zapaženojoj ulozi u finišu sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nusknvp

    7. mart 2021 | 17:32

    Svaki tim na planeti ima neku krizu, pad forme ili sta vec...samo kod nas zvezdica samara serije bez prekida

  • 6+4+3=2

    7. mart 2021 | 17:52

    strasni centarfor (drugoligaski) mitrovic danas kao i obicno 0 (nula)

  • Marko

    7. mart 2021 | 16:59

    Ovo je samo do trenera i nista vise. Igraci isti od prosle sezone, ali igra katastrofa. Polako Klop odlazi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA