≫ 

Ben i Katai čupali Zvezdu u finišu, Borjan spasavao bodove: Crveno-beli upisali 13. vezanu pobedu!

Lider slavio u derbiju protiv Čukaričkog sa 2:0 i održao šest bodova prednosti u odnosu na Partizan

El Fardu ben, Aleksandar Katai, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Teže nego što je možda to armija navijača Crvene zvezde očekivala, lider je upisao novu prvenstvenu pobedu (13. uzastopnu) u derbiju 25. kola Superlige protiv Čukaričkog. El Fardu Ben ponovo je bio spasilac ekipe Dejana Stankovića koja je slavila sa 2:0 nakon velike borbe.

Meč je odlučen u 72. i 87. minutu minutu. Milunović je najpre poveo jedan od brojnih napada, proigirao napadača crveno-belih kroz šumu igrača Čuke, možda je tom prilikom i jedan igrač gostiju zakačio loptu rukom u šesnaestercu, ali je ona došla do Bena koji je sedmim golom u sezoni nagovestio trijumf crveno-belima.

Tačku na trijumf crveno-belih stavio je Aleksandar Katai sa 11 metara u 87. minutu posle ispravno dosuđene nastrože kazne i prekršaja golmana Petrovića nad Benom. Defanzivac Čukaričkog Kamenović nespretno je vratio loptu golmanu, a Zvezdin napadač je oboren nakon što je uspeo da preseče taj pas.

Čukarički, koji je izašao na teren bez kompleksa sa namerom da se nadigrava, u većem delu meča bio je primoran da se brani. Ali daleko od toga da solidni tim trenera Dušana Đorđevića nije imao šanse.

Pre bi se reklo da ih je neiskustvo koštalo boljeg rezultata na Marakani, jer su u drugom poluvremenu u dva navrata bili nadomak da ugroze Borjana, koji je maestralnim odbranama u 57. i 77. minutu posle pokušaja Ćirkovića i Kovača sačuvao mrežu i pobedu Zvezdi.

Istina, pitanje je u kom bi smeru utakmica otišla i da u finišu prvog poluvremena glavni sudija Danilo Grujić isključio Miloša Degeneka posle prekršaja nad napadačem gostiju Jovanovićem u kontri. Pogrešio je reprezentativac Australije kardinalno, mladi napadač krenuo neometan ka golu Borjana, a Degenek ga oborio s leđa i dobio samo žuti karton.

Video: Da li Degenek trebalo da dobije crveni karton?

Zvezda je napadala i dominirala u oba poluvremena, mada je pred odlazak na pauzu na licu Dejana Stankovića bilo primetno nezadovoljstvo kao na meču u Senti kada je morao da menja tim već na poluvremenu. Ovog puta ubacio je u igru Kataija od 46. minuta pa je Zvezda stvarala konkretnije šanse.

Čukarički je igrao angažovano u defanzivi, golman Petrović zaista odflično branio do kiks penala koji je skrivio, a kada se činilo da će gosti možda uspeti da naprave iznenađenje i odnesu bod presekao ih je pogodak Bena. Pokušali su nešto u finišu, ali bez konkretnog rezultata i opasnosti po Borjana.

Posle nove, 13. uzastopne pobede u Superligi, Crvena zvezda je vratila šest bodova prednosti u odnosu na Partizan na vrhu Superlige, dok Čukarički ostaje četvrti sa dva boda manje u odnosu na Vojvodinu.

Crveno-beli već u sredu dočekuju Mačvu u zaostaloj utakmici posle koje će se kompletirati superligaška tabela.

Crvena zvezda - Čukarički 2:0 (0:0)

Strelci: Ben 72, Katai 87. penal

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Danilo Grujić

Žuti kartoni: Kanga, Degenek (Zvezda), Ergelaš, Mijailović (Čukarički)

CRVENA ZVEZDA (3-4-2-1): Borjan - Degenek, Milunović, Rodić - Petrović (46. Gobeljić), Sanogo, Ben, Gavrić (46. Katai) - Kanga (64. Nikolić), Ivanić (83. Vukanović) - Pavkov (64. Srnić).

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Petrović  Stevanović, Šapić, Ostojić, Kamenović - Docić (74. Lukić), Mijailović - Čolović (54. Ćirković), Kovač, Ergelaš (54. Vidosavljević) - Jovanović (67. Rakonjac).

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    7. mart 2021 | 21:52

    Nikada nisam gledao Partizanove utakmice ,sem kad igraju sa Zvezdom,ovde vidim da skoro svaki Partizanovac gleda Zvezdine utakmice.

  • Zeka

    7. mart 2021 | 21:23

    Tri, dva, jedan, kreni. Nije penal za Zvezdu, pre gola Zvezde trebalo je da svira aut ili slobodan udarac za Čukarički, u poluvremenu je zazvonio telefon. Terzić pretio u poluvremenu glavnom sudiji, Vučko zvao predstavnike Čukaričkog da smanje gas, oni nisu hteli da čuju za to pa se umešao Putin. I onda je nastupila sklanjalica. Sudija će biti dobar tek onda kad Zvezda izgubi utakmicu, u svim ostalim slučajevima on je Zvezdin dvanaesti igrač.

  • Bojan SD

    7. mart 2021 | 20:08

    Start zadnjeg igraca odbrane sa ledja degenek, nad igracom u gol sansi za Grujica nije crveni karton? Toliko o nasem fudbalu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA